Kirjas kinnitavad mehed, et on sügavalt mures F1-s FIA juhi Max Mosley poolt läbi viidud muudatuste üle ning leiavad, et muudatused kahjustavad F1-e mainet. „FIA on kinnitanud uued reeglid 2003. aastaks ilma meeskondadega nõupidamata. Me soovime, et F1 oleks stabiilne ning hästi juhitud, et garanteerida sarja edu,“ lausus Ron Dennis.

Frank Williams ja Ron Dennis on mures ka ohutuse pärast ning nende arvamust jagab ka F1-e tehnikaalane nõukogu, mis koosneb F1 meeskondade tehnikajuhtidest. Esile toodi kaks probleemi: kvalifikatsiooni ja võistlussõidu vahel saab autosid kontrollida senise 18,5 tunni asemel vaid 2,5 tunni jooksul ning telemeetriaandmete edastamise keeld võistluste käigus, mis takistab meeskondadel saada infot, kui autol on tekkinud tehnilisi probleeme.

„Usume, et FIA on võtnud liialt pessimistliku suhtumise F1-e tuleviku osas,“ lausus Frank Williams. „FIA muutused hävitaksid mitmed alustalad, mis on F1-l aidanud viimase 20 aasta jooksul tõusta nii populaarseks, nagu sari hetkel on.“

„On vale arusaam, et F1 on kriisis – sari on endiselt ülimalt populaarne ning edukas. Kahjuks vaid väike osa F1-e poolt teenitud tuludest jäävad sarja ja meeskondade kätte. Selle probleemi lahendamine oleks parim võimalus garanteerida edukate ja stabiilsete meeskondade olemasolu sarjas,“ lisas Williams.

FIA vastas kirjale pressiteatega: „Igal F1 meeskonnal on Concorde lepingu alusel õigus FIA spordi vahekohtusse kaevata. FIA on kindel, et saavutab kohtus võidu.“