Fordi piloot võitis reedel kuuest sõidetud kiiruskatsest kolm ning edestab viiekordset maailmameistrit Sebastien Loebi 12,9 sekundiga, vahendab sportnet.ee

Prantslane oli kiireim kahel kiiruskatsel. Kahest 2,29 km pikkusest Walter Arenal peetud publikukatsest esimese võitis Latvala, teise Loeb.

Kolmas on Suzuki piloot rootslane Per-Gunnar Andersson, kes liidrile kaotab 22,5 sekundiga. Vaid poolteist sekundit on temast aeglasem olnud norralane Mads Østberg (Subaru), kes omakorda edestab oma eksmaailmameistrist kaasmaalast Petter Solbergi (Subaru) 3,4 sekundiga.

Kuuendaks tõusis pärast austraallase Chris Atkinsoni avariid esimesel publikukatsel hispaanlane Daniel Sordo (Citroen, +32,2), seitsmes on belglane Francois Duval (Ford, +52,0) ja kaheksas ralli esimese kiiruskatse võitnud ja kolme katse järel liidrikohal olnud, kuid siis auto käigukasti tõrke tõttu tahapoole langenud prantslane Sebastien Ogier (Citroen, +54,8).

MM-il endale teise koha taganud Mikko Hirvonen keeras oma Fordi 5. kiiruskatsel korraks katuse peale, kuid pääses sõitu jätkama ja on kokkuvõttes 29. kohal, kaotusega liidrile 5.00,2.

Kaheksakordne ringrajamootorrataste maailmameister itaallane Valentino Rossi (Ford Focus WRC) on 24. kohal (+3.28,0).

Ainsa eestlasena Suurbritannia rallil osalev Egon Kaur (Subaru Impreza, klass N-4) oli viie kiiruskatse järel 64. kohal, kuid kuuendal katsel jäi tema võidusõit pooleli, sest vesi sattus mootorisse. Laupäeval loodavad nad jätkata superralli süsteemis.

Laupäeval on kavas 7 kiiruskatset, neist päeva esimene ja neljas on selle ralli pikimad, 30,68 km.