Emotsionaalse avalduse teinud Perez sõlmis alles mullu tiimiga kolme aasta pikkuse lepingu ehk tema kontraht kehtib tegelikult 2022. aastani. Nüüd selgus, et tuleval aastal teda Racing Pointi ridades enam ei ole ning see teeb mehe ülimalt kurvaks. Tulevikku silmas pidades ei ole tal enda sõnul ka plaani B.

„See teeb haiget, kuna olin meeskonna juures ka kogu raske perioodi, mille koos üle elasime. Olen väga uhke, et aitasin säilitada mitme tiimikaaslase töökoha,“ kirjutas Perez. „Igal asjal on algus ja lõpp. Pärast seitset ühist aastat saab minu teekond selles võistkonnas läbi.“

30-aastasel mehhiklasel on seni esimene võit MM-sarjas veel võtmata, kuid aastate jooksul on ta poodiumile kerkinud kaheksa korda ning kokku on ta kogunud 615 punkti. Kokku on ta teinud MM-sarjas 186 starti. Hooaja kokkuvõttes on ta kahel korral saavutanud seitsmenda koha, see juhtus nii 2016. kui ka 2017. aastal.

Kaassõitjate jaoks üllatusena tulnud uudist on praeguseks kinnitanud ka Racing Pointi meeskond, kelle sõnul Perez lahkubki hooaja lõpus nende ridadest.

Laialdaste spekulatsioonide järgi haarab Perezest tühjaks jääva koha neljakordne maailmameister Sebastian Vettel. Vettel lahkub käimasoleva hooaja järel Ferrarist ja seni ei ole ta endale uut töökohta leidnud.

Tuleval hooajal hakkab Racing Pointi meeskond kandma nime Aston Martin ja kõrgete eesmärkide täitmiseks soovitakse tiimi tuua ka tõeline tippsõitja. Võistkonna teise sõitjana jätkab tiimi omaniku Lawrence Strolli poeg Lance Stroll.