Vergne, kes on oma tiimikaaslasest Daniil Kvjatist oluliselt raskem, pidi talvel kõvasti alla võtma, et sel hooajal konkurentsis püsida, kirjutab motorsport.com.

"Minu ja Kvjati kehakaalu vahe oli nii suur, et see tähendanuks mulle igal ringil 0,4 sekundi suurust kaotust," rääkis Vergne.

"Läbisin seetõttu dieedi, kuid minu keha ei pidanud sellele vastu. Ausalt öeldes sattusin Austraalia ja Malaisia etappide vahel haiglasse, kuna mul oli tohutu veepuudus ja keha tundis praktiliselt kõigist olulistest ainetest puudust. Ma oli väga nõrk," tunnistas 23-aastane prantslane.

Kuigi Rahvusvaheline Autoliit tõstis tänavuseks aastaks auto ja sõitja lubatud minimaalkaalu uute turbo V6 mootorite tõttu 692 kiloni (varem 642), on see Vergne arvates endiselt liiga madal.

"See, et sõitjad peavad kaalu langetama, ei ole üldse normaalne. Täiesti siiralt öeldes on selline olukord suur lollus. Oleme seda sõitjate vahel arutanud, et olukorda muuta, kuid tundub, et kergemad piloodid tahavad oma eelist säilitada," lisas Vergne.