Vormel-ühes võeti enne Singapuri etappi vastu otsus, et nüüdsest on tiimidel keelatud sõitjatele võistluse ajal sellist informatsiooni anda, mis aitaks piloodil oma ringiaegu parandada.

McLareni bossi Eric Boullieri arvates rikkus Red Bulli meeskond seda reeglit, kui rääkis pühapäeval Daniel Ricciardoga, kirjutab autoweek.com.

"See raadiokeelu reegel teeb meie töö märksa pingelisemaks, sest me tahame kuulata ka teiste tiimide juttu, et nad ei käituks nagu Red Bull, kes rikkus Ricciardoga rääkides kahel korral reeglit," teatas Boullier. "Mina arvates andsid nad kodeeritud teateid, kuid see on juba FIA asi, et see välja uurida."

Kuigi etapi eel oli FIA selgitanud, et üle äärekivide sõitmise kohta ei või teateid anda, ütles Red Bull Ricciardole: "Kurvist väljudes äärekivide vältimine võib abiks olla, kui sul on autoga probleeme."

"See oli kummaline. Üks kord oleks olnud OK, aga kaks või kolm korda seda kuulda, oli kummaline," ütles Boullier.

Red Bulli tiimiboss Christian Horner teatas, et kooskõlastas oma raadioteate F1 direktori Charlie Whitingiga.

"Danielil oli probleeme jõuallikaga ning üle äärekivide sõitmine kahjustas auto akut," selgitas Horner raadioteate mõtet."Mõistagi me rääkisime enne Charlie`ga (Whiting) ja selgitasime, et Danielil on masinaga probleeme."