Ajakirja Bild info kohaselt on põhimure hiljuti loodud "Strateegia Grupp", kuhu kuuluva neli suuremat tiimi ning ajaloolistel põhjustel Williams.

Väiksemad tiimid ei ole rahul, et Jean Todt on otsustanud kohustusliku eelarve ülempiiri idee tühistada, kuna "Strateegia Grupp" seda ei poolda.

"Oleme tekitanud olukorra, kus oleme rikastanud ja andnud võimu viiele tiimile ja jätnud kuus tiimi igasuguste õigusteta," lausus Force India tiimiboss Bob Fernley möödunud kuul. "Ülejäänud kuus tiimi on tähtsusetud."

Bildi andmetel ähvardavad tiimid sarjast lahkuda, kui neid kuulda ei võeta, sest uute ja kallite reeglite lisamine teeb neil jätkamise liiga raskeks.

"Kõik tiimid on pidanud uute tehnoloogiate tõttu kulusid suurendama, kuid ainult viis tiimi on saanud sellest rikkamaks, sest kulude jaotamine on ebaproportsionaalne," seletas Fernley.

Tiimid tahavad kohtuda juba enne Hiina etappi, mis toimub 20. aprillil.

Bild on saanud jutule ka anonüümseks jääda sooviva Red Bulli tiimi liikme, kelle sõnul on kiri jõuline ja õigustatud. "Peame midagi muutma ja alustama raha õiglasemalt jagamisest, et väiksemad tiimid koogist suurema tüki saaksid. Peame ka sporti atraktviisemaks muutma, et sponsoreid ligi meelitada," lausus infoallikas.