Whitingut tabas 66-aastaselt kopsuemboolia.

Alates 1997. aastast vormel-1 sarja tehnilise direktori ametit pidanud Whiting alustas sarjas karjääri juba seitsmekümnendatel, tegutsedes Hesketh Racingu ja Brabhami juures. Brabami meeskonna juures tegi ta kiirelt karjääri, tõustes peamehaanikuks - ta mängis suurt rolli ka Nelson Piquet' 1981. ja 1983. aastal võidetud MM-tiitlite juures.

1988. aastal sai ta vormel-1 sarja tehniliseks delegaadiks, 1997. aastal tehniliseks direktoriks. Tema ülesanne oli muuhulgas jälgida, et sõitjad ja meeskonnad peaksid võistluste ajal reeglitest kinni ning vajadusel karistusi määrata. Seetõttu oli tema nimi võistluse ajal paljudel sõitjatel huulil, kes raadio teel meeskonnaga suheldes palusid Whitingul mõni konkurendi manööver luubi alla võtta.

Samuti oli tema ülesandeks võistluse alguse ajal starditulesid kontrollida.

Turvadelegaadina vastutas Whiting ka paljude selle valdkonna arengute eest: viimaste aastate parimaks näiteks on halo, lisaks sellele oli ta aga ka vastutav mitmete teiste regulatsioonide eest, mis on F1-sarja turvalisemaks muutnud.

FIA presidendi Jean Todti sõnul on vormel-1 sari kaotanud suure inimese. "Kuulsin suure kurbusega Charlie lahkumisest. Charlie Whiting oli suurepärane võistluste direktor ja vormel-1 sarja jaoks keskne ja asendamatu figuur, kes kehastas suurepäraselt selle spordi eetikat ja hinge," sõnas Todt FIA avalduses. "Vormel-1 on kaotanud usaldusväärse sõbra ja karismaatilise saadiku. Kõik minu ja kogu motospordipere mõtted on neil päevil tema pere, sõprade ja kõigi vormel-1 fännidega."

Austraalia GP toimub juba sel nädalavahetusel. FIA pole veel teatanud, kes hakkab Whitingut asendama.