Sellega haarab USA meediamagnaat John C. Malone ja tema Liberty Group esialgu F1 vähemusosaluse, plaaniga haugata tulevikus üha suuremaid tükke.

Malone'i ostuhuvist on räägitud juba alates 2014. aasta veebruarist. Nüüd on lõpuks jõutud kõiki osapooli rahuldava diilini, teatas F1 pealik Bernie Ecclestone.

85-aastane britt oli Monzas ajakirjanikega rääkides arvamusel, et tema positsioon F1-s uute omanike tulekuga ei muutu. "Ma teen seda, mida olen alati teinud. Minu roll on minu enda valida," vahendas Ecclestone'i sõnu ajakiri Auto Motor und Sport.

ESPN spekuleerib, et päris nii see siiski pole. Ecclestone'i roll võib samaks jääda vaid esialgu, kui taskuid vahetavad vaid esimesed summad. Niipea, kui enamusosalus on käes, arvatakse ta otsustajate seast välja.

Malone'i firma tegeleb USA-s kaabel- ja internetiteenustega, kuid omab 29-protsendilist osalust ka Discovery Communications'is, mistõttu on ta oluline niiditõmbaja ka rahvusvahelises meediaäris.

F1 sarjale on Malone kindlasti hea, ütleb ESPN. Praeguse Concordia lepingu kohaselt püsib sari elus vähemalt 2020. aastani, kuid selle surma pole niipea oodata, sest ameeriklane poleks ette võtnud projekti, kus ta ei näe arengut ega kasumlikkust. Kahtlemata aitab see F1 populaarsusele kaasa USA turul, võimalik, et ka mujal maailmas.

Mis puutub vormel-1 naasmist tasuta telekanalitele, siis selle unistuse võivad spordisõbrad kohe maha matta. Malone'i eesmärk on teha vormelisõidust spordiala, millesse firmad tahaksid rohkem raha sisse pumbata või toetada telekompaniisid, kes selle eetrisse lasevad, soovitatavalt Malone'i enda omanduses olevaid.

Arvestades, milline hiiglaslik teleprojekt on USA-s Ameerika jalgpalli Super Bowl, võib loota, et samas suunas hakkab tüürima ka vormel-1.