Eile esitasid Ferrari rikkumise suhtes tõsise süüdistuse seitse F1-sarja meeskonda, kes Ferrari mootoreid ei kasuta - Mercedes, Red Bull, McLaren, Renault, AlphaTauri, Racing Point ja Williams.

Väidetavalt kasutati eelmisel hooajal Ferrari mootorit, mis ei vastanud reeglitele, ja FIA oli sellele rikkumisele läbi sõrmede vaadanud. Nimelt oli Ferrari mootorite kütuse juurdevoolu surve seatud niimoodi, et see andis neile tippkiiruses teiste ees eelise.

FIA teatas täna, et "nad ei astunud eelmisel aastal Ferrari suhtes ühtegi sammu, sest teema oli väga keeruline ning nad ei suutnud esitada ühemõttelisi tõendeid reeglite rikkumise kohta".

"Pika kohtuprotsessiga kaasnevate negatiivsete tagajärgede vältimiseks, eriti pidades silmas sellise kohtuvaidluse raskesti etteennustavat lõpptulemust ning selle mõju meistrivõistlustele, otsustas FIA menetluse lõpetamiseks sõlmida Ferrariga tõhusa ja hoiatava kokkuleppe," seisab tänases pressiavalduses.

Eile oli FIA oma napis pressiteates öelnud, et "Ferrari mootorit uuriti ja Ferrariga jõuti kokkuleppele, kuid selle üksikasjad jäävad kahe osapoole vahel konfidentsiaalseks.“