2012. aasta Vormel-1 maailmameistrivõistluste hooaeg algab Austraalia Grand Prix etapiga Melbourne´is 16.-18. märtsil ja lõpeb Brasiilia Grand Prix etapiga São Paulos 23.-25. novembril.

Viasat Broadcasting teatas täna, et pikendas lepingut, mille kohaselt omatakse eksklusiivseid otseülekandeõigusi Vormel-1 maailmameistrivõistlustele kuni 2014. aasta lõpuni.

Lepingu järgi on Viasatil ülekandeõigused nii vaba- kui ka tasulise televisiooni vahendusel ja internetis ning mobiiltelefonides. Ülekandeõigused osteti kommertsõigusi omavalt ettevõttelt Formula One Management Limited.

Viasati vahendusel on vaatajatel võimalik osa saada kõikidest Vormel-1 maailmameistrivõistluste sarja etappidest. Viasat Sport Baltic kanal kannab Eestis, Lätis ja Leedus otsepildis üle kõik maailmameistrivõistluste sarja etapid alates treeningutest ja kvalifikatsioonisõitudest kuni põhivõistlusteni. Vabatelevisiooni vahendusel on vaatajatel võimalik jälgida võistlussarja salvestusi TV6 vahendusel võistluspäevale järgneva päeva õhtul.

Viasatil on Vormel-1 võistlussarja edastamisõigused juba 2002. aastast Eestis ja Leedus ning 2009. aastast Lätis.

Karolis Dapkevicius, Viasat Sport Baltic kanali juht: “Vormel-1 maailmameistrivõistlused on üks põnevamaid spordisündmusi maailmas. Meil on tõeliselt hea meel, et Balti riikide vormelifännidel on järgmised kolm aastat võimalik osa saada motovõidusõidu sarja kõikidest etappidest.”

Viasat Sport Baltic, mis on ainus rahvusvaheliste õigustega eestikeelne spordikanal, edastab otseülekandeid Inglise jalgpalli kõrgliiga, BBL, Eurobasket, MotoGP, Euroleague, ATP ja teistelt rahvusvahelistelt spordiüritustelt. Kanalil kommenteerivad mänge Eesti tuntumad spordikommentaatorid ja oma spordiala profid. Kanal edastab üle 1400 tunni otseülekandeid aastas.

Viasat on Eesti esimene digi-TV operaator, kes pakub satelliit digi-tv teenust alates 2002. aastast. Viasati digitelevisioon on kättesaadav kogu Eesti territooriumil.

Viasat kuulub Euroopa suuruselt teise geograafilise leviulatusega meelelahutusmeedia gruppi MTG (Modern Times Group). Viasat Broadcasting on suurim tasuta telekanalite ja tasulise satelliitdigitelevisiooni operaator Skandinaavias ja Baltimaades. Lisaks tegutseb Viasat Tšehhis, Ungaris, Venemaal, Sloveenias ja Balkanimaades. Viasati kanaleid edastatakse kokku 100 miljonile vaatajale 24 riigis. MTG on lisaks enamusosanik Venemaa suurimas iseseisvas televõrgus (CTC Media –NASDAQ: CTCM) ja juhtiv kommertsraadiote operaator Põhja- ja Baltimaades.