Vormel 1 bossi Chase Carey sõnul toimuvad kolm nimetatud etappi igal juhul, kuid tiimide enda käitumine Barcelona testisõitude päevil viitab millelegi muule. Ferrari ja Alpha Tauri meeskonnad on osal oma personalist käskinud koju jääda.

"Mitmed insenerid ei tulnud siia ettevaatusest," ütles Ferrari pealik Mattia Binotto. "See on meie jaoks kahtlemata murekoht. Oleme ettevaatlikud ja püüame õigesti käituda."

Sel nädalal peetakse Barcelona testisõitude ajal mitmeid kriisikoosolekuid. Tiime paneb kõige rohkem muretsema, kuidas nad oma töötajaid võistluspaikadesse transpordivad, kui nendes riikides on kehtestatud lennupiirangud.

Hiljuti teatasid Vietnami etapi korraldajad, et nende 5. aprillil toimuma pidav sõit on kahtluse all. "Kui olukord märtsiks keerulisemaks muutub, peame võibolla selle tühistama," ütles üks Hanoi linna ametnik uudisteagentuurile DPA. "Ma ei saa praegu sajaprotsendiliselt väita, et see etapp toimub."

22. märtsil peaks F1 karussell jõudma Bahreini, kuid selles riigis on kehtestatud teatud reisipiirangud. Osad väljanded spekuleerivad isegi, et hooaeg ei pruugi alata enne 3. maid, kui on kavas Hollandi GP Zandvoortis.

"Koroonaviirusel võib tõesti olla tohutu mõju," ütles Red Bulli nõunik Dr Helmut Marko Austria ringhäälingule ORF. "Austraalia ei luba juba inimestel riiki siseneda läbi Singapuri ja Hong Kongi ning Bahreini ei saa reisida läbi Dubai. Need on paljudele inimestele olulised ümberistumiskohad."

"Viirusel võib olla meie spordialale väga ulatuslik efekt. Logistilised väljakutsed võivad osutuda liiga suureks," lisas Marko.

Alfa Romeo tiimi mänedžer Beat Zehnderi sõnul pole logistika hetkel isegi peamine murekoht. "Esiteks, sa ei saa pileteid sadadele inimestele ümber broneerida. Teiseks, keegi ei tea, kuidas olukord edasi areneb. Sa võid täna Omaani piletid kinni panna, aga homme on see riik juba suletud," ütles Zehnder väljaandele Auto Motor und Sport.

Alfa Romeo testisõitja Robert Kubica tuli Barcelona testisõitudele autoga. "Kuulsin, mis Itaalias ja mujal toimub ja tulin siia autoga. Kui lennujaamad on suletud, saan ma ikkagi koju minna," rääkis poolakas. "Põhiline on, et kõik on terved. Muidugi on tähtis, et me sõita saaksime, sest selle nimel me elamegi, aga kõige tähtsam on ikkagi tervis."