Vettel edestas finišijoonel Fernando Alonsot Ferraril ning Jenson Buttonit McLarenil. Neljas koht kuulus Mark Webberile. Kamui Kobayashi Sauberil sai viienda koha ning Lewis Hamitlon McLarenil lõpetas sõidu kuuendana.

Punktikohale jõudsid veel Adrian Sutil (Force India), Nick Heidfeld (Renault), Rubens Barrichello ning Sebastien Buemi (Toro Rosso).

Vormel-1 tabeliseis:

1. Sebastian Vettel Red Bull 143
2. Lewis Hamilton McLaren 85
3. Mark Webber Red Bull 79
4. Jenson Butto McLaren 76
5. Fernando Alonso Ferrari 69
6. Nick Heidfeld Renault 29
7. Nico Rosberg Mercedes 26
8. Felipe Massa 24
9. Vitali Petrov 21
10. Kaui Kobayashi Sauber 19

Väga kurvalt lõppes võistlus Pastor Maldonadole, kellele mõni ring enne lõppu Hamilton sisse sõitis. See tähendab, et Williamsi piloot on endiselt punktideta.

72. ringil lõppes sõit ka Vitali Petrovil, kes põrkas kokku Jaime Alguersuariga. Mõlemad pidid katkestama. Kokkupõrke eel oli Petrov kaheksandal kohal.

Masinarikke tõttu katkestas ka Michael Schumacher. Felipe Massa masin sai Hamiltoni agressiivse sõidu tõttu kannatada ning Ferrari piloot lõpetas võitluse tunneli seinas. Midagi hullu siiski ei juhtunud.

Finiš: Vettel edestab finišijoonel Alonsot ja Buttonit.

Järjekordne kokkupõrge. Hamilton sõidab Maldonadole sisse. Turvaautot siiski ei paista. Maldonado jaoks on sõit lõppenud.

Vettel ja Alonso saavad ilusti minema. Button on natuke maas.

Turvaauto järel asuvad piloodid uuesti võitlusesse. Kõik vead tehti korda. Järjestus püsib esialgu sama.

Petrov viidi haiglasse, kuid temaga on õnneks kõik korras.

Sõit on kokkupõrke tõttu katkestatud! Tõenäoliselt tuleb uus start! Vettel, Alonso ning Button endiselt esimesed.

Nende järel stardivad Kobayashi, Webber, Maldonado, Hamilton, Sutil, Heidfeld ning Barrichello.

69. ringil toimub tõeline kaos. Rajale tuleb turvaauto. Petrovi jaoks on sõit lõppenud. Alguersuari masin on samuti tükkideks. Mehed põrkasid kokku, mõle jaoks sõit läbi. Petrov oli eelnevalt kaheksandal kohal.

10 ringi lõpuni: Esikoha nimel võitlevad endiselt Vettel, Alonso ja Button. Tundub, et Vettel läbibki sõidu vaid ühe boksipeatusega.

Neljandal kohal on Sutil, viies Kobayashi ning tema järel Webber ja Maldonado. Neli meest viie sekundi sees.

Petrov on kaheksas, Hamilton üheksas ning Heidfeld kümnes.

62. ring: Vettel on senini ees. Alonso ning Button kohe järel. Kõik kolm meest on ühe sekundi sees.

60. ring: Alonso on Vettelile järgi võtnud ning maailmameistrid võitlevad esikoha eest. Button kaotab liidrile juba vaid 4 sekundiga.

55. ring: Vettel endiselt ees. Alonso kaotab 2,4 sekundiga. Button võtab tohutult järgi ning jääb maha hetkel 10 sekuniga.

Sõitjatel on jäänud 27 ringi lõpuni. Vettel pole seni teisele boksipeatusele läinud. Alonso kaotab talle 4 sekundiga, Button jääb kolmandana maha 16. sekundiga.

49. ring: Button läheb kolmandat korda boksi. Vettel püsib liidrina, Alonso tõuseb teiseks. Vettelil on seni vaid üks boksipeatus tehtud.

44. ring: Vetteli ja Button vahe alla sekundi. Alonso jääb maha 7 sekundiga. Hamilton sai Massale sisse sõitmise eest trahvi ning kukub seitsmendalt üheksandaks.

40. ring: Turvaauto on lahkunud ning sõit jätkub. Ühe boksipeatusega Vettel on esimene. Tema järel Button, Alonso, Sutil, Kobayashi, Webber, Hamilton, Maldonado, Petrov, Heidfeld.

36. ring: Rajal on turvaauto. Vettel on ees ühe boksipeatusega. Teisel ja kolmandal kohal olevail Buttonil ja Alonsol on kaks peatust tehtud.

34. ring: Button läks boksi. Vettel hetkel seega liider, Massa teine.

Hamilton proovis Massast mööduda, kuid lõhkus hoopis vastase masinat. Massa sõit tundubki läbi olevat, masin seisab raja kõrval. Ka Schumacheri masin seisab raja ääres.

Masin jäi lihtsalt seisma, ei mingit kokkupõrget. Massa sõitis tunnelis vastu piiret, kui Hamilton temast möödus.

30. ring: Button kontrollib sõitu ning on kasvatanud edu Vetteli ees 14 sekundi peale. Alonso jääb Vettelist omakorda maha vaid 2 sekundiga. Neljas hetkel Barrichello, edasi Kobayashi, Sutil, Heidfeld.

Webber on üheksas, tema järel Massa ja Hamilton.

25. ring: Button püsib kindlalt ees, vahe Vetteliga 11,7 sekundit. Sakslasest 3 sekundi kaugusel on Alonso. Massa jääb maha juba 30 sekundiga.

20. ring: Button juhib sõitu Vetteli ees 7,6 sekundiga. Tema järel Alonso ja Massa. Edasi Maldonado, Petrovv, Hamilton, Barrichello, Kobayashi, Sutil. Schumacher on langenud 19. kohale, tema ees on tiimikaaslane Rosberg.

16. ring: Jenson Button on pärast esimest boksivahetust liidriks tõusnud. Vettel kaotab tervelt 14,4 sekundiga. Alonso kohe tema järel.

14. ring: Schumacheril on autoga probleeme ning ta siseneb boksi. Vettel endiselt ees, Button kaotab 2,4 sekundiga. Edasi Alonso, Webber.

Massa on saanud Rosbergist mööda. Edasi Maldonado, Petrov, Hamilton ning kümnendaks on tõusnud Rubens Barrichello.

10. ring: Hamilton sai Schumacherist mööda.

6. ring: Vettel juhib, Button jääb maha 4,3 sekundiga, Alonso 4,8. Temale järgnevad ensdiselt Webber, Rosberg, Massa, Maldonado, Petrov, Schumacher, Hamilton.

Schumacher ja Hamiltoni vahel oli stardis rüselus ning sakslase masinalt lendasid mõned tükid. Midagi hullu ei paista olevat juhtunud.

Start:

Vettel ja Button saavad ilusti minema. Alonso möödub Webberist ja tüuseb kolmandaks. Rosberg tegi suurepärase stardi ja tõusis viiendaks. Massa on kuues, Maldonado seitsmes, Vitali Petrov Renaultil on tõusnud kaheksandaks. 

Schumacher kaotas kohtasid ja langes üheksandale kohale. Hamilton on kümnes.

Kvalifikatsioon:

Parimalt stardipositsioonilt alustab sõitu senine ülekaalukas liider Sebastian Vettel Red Bullil.

Teiselt kohalt stardib McLarenil Jenson Button. Teisest reast lähevad sõitu Vetteli tiimikaaslane Mark Webber ning Ferrari piloot Fernando Alonso.

Nende järel Michael Schumacher (Mercedes), Felipe Massa (Ferrari), Nico Rosberg (Mercedes), Pastor Maldanado (Williams), Lewis Hamilton (McLaren) ning Sergio Perez (Sauber).

Eilses kvalifikatsioonis ränga avarii teinud Sergio Perez (Sauber) põhisõitu kaasa ei tee. Loe sellest lähemalt siit!