Saksa väljaanne Auto Motor und Sport kirjutab, et Liberty Media tunneb muret selle üle, et keskmine vormel-1 fänni vanus on kasvanud liiga kõrgeks: nooremad spordifännid ei tunne enam vormelisõidu vastu nii palju huvi. Ühe lahendusena nähtakse võistluste ajalise kestuse lühendamist: kedagi ei huvita kahetunnine teleülekanne, mille jooksul juhtub väga vähe.

Nüüd on välja tuldud uue ideega, kuidas laupäevast kvalifikatsiooni "magusamaks" muuta: tavalise kvalifikatsiooni järel tahetakse vormelid panna sõitma sprinti - 100-kilomeetrisele distantsile mindaks kvalifikatsiooni tulemuste järgi ning pühapäevase võistlussõidu stardijärjestus selguks just nimelt uudse sprindi lõppresultaadi järgi.

Väidetavalt oli algselt laual ka idee, mille järgi oleksid sõitjad sprinti alustanud MM-sarja üldarvestuse pöördjärjestuses, kuid lõpuks leiti, et see oleks liigne forsseerimine.

Liberty jaoks on ka oluline, et laupäevased üritused toimuksid hommikupoole, enne mänge suurtes jalgpalliliigades.

Rohkemad sõidetud kilomeetrid tuleksid vabatreeningute lühendamise arvelt: varasema kolme asemel sõidetaks neid kaks, kusjuures need oleksid ka ajaliselt lühemad.