Esmaspäeva hommikul teatas Saksamaa telekanal RTL, et arstid kavatsevad Schumacherit 48 järgnevat tundi koomas hoida. Teda on haiglas toetamas abikaasa Corinna ning lapsed Mick ja Gina-Maria. Haiglasse on saabunud ka Jean Todt ja Ross Brawn, tema head sõbrad ja kauaaegsed kolleegid Ferrari-päevilt. Kohaliku aja järgi keskpäeval korraldab haigla pressikonverentsi.

Vormel 1 legend vigastas end pühapäeva hommikupoolikul Meribeli suusakeskuses Three Valley's, kui kukkus märgistamata nõlvalt laskudes ja lõi pea vastu kivi. Ta kandis kiivrit.

Kell 11.53 viidi ta kiirabihelikopteriga Albertville'i haiglasse, ligikaudu tund hiljem Grenoble'i ülikooli haiglasse, kuna vigastused osutusid esialgu arvatust tõsisemaks. Haigla teatas esimeses avalduses, et Schumacher oli haiglasse saabudes koomas ja vajas viivitamatut neurokirurgilist operatsiooni. 

Pariisist toodi kohale kirurg ja ajuspetsialist. Tuntud Pariisi neuroloog, doktor Gérard Saillant saabus Grenoble'i haiglasse politseiautoga, et kuulsa patsiendi ravi juhtima hakata.

Schumacher oli koos 14-aastase pojaga luksuslikus Meribeli suusakuurordis suusatamas off-piste, kui kukkus ja lõi pea vastu kivi.

Meribeli suuskuurordi juht Christophe Gernignon-Lecomte ütles vahetult pärast õnnetust raadiojaamale Monte Carlo Sport, et "ta (Schumacher - toim.) oli juhtunust šokeeritud, kuid täiesti teadvusel".

"See oli peavigastus, kuid ei midagi tõsist," arvas suuskuurordi juht toona.

Vormelilegend kandis kiivrit, kui lõi pea ära vastu suusarajal olevat kivi.

Hiljem tuli välja, et sakslane oli saanud oluliselt tõsisemaid peavigastusi ning ka tugeva ajutrauma.

Pressiesindaja Sabine Kehm'i sõnul sai Schumacher kohest professionaalset abi, kuid täpsemaid detaile naine vormelilegendi tervise kohta ei andnud.

Politsei alustas juhtunu uurimist.

Vormelisõidus legendi staatusesse tõusnud seitsmekordne maailmameister läks mullu pärast pettumuseks osutunud tagasitulekut teist korda erru.