Meeskonnad, kelle seas on ka Jüri Vipsile autot ette valmistav DAMS, seavad kahtluse alla Schumacheri üheksandal ringil tehtud boksipeatuse õigsuse. Nimelt oli teleülekandeski näha, kuidas Prema tiimi boss Rene Rosin boksiteel elavalt žestikuleeris. Mehaanikud ootasid boksi teist Prema pilooti Robert Shwartzmani, kuid tiimil oli plaanis teha kaks boksipeatust korraga.

Reeglite järgi ei tohi meeskonnaliige, kes pole kirja pandud 12-liikmelisse auto kallal toimetavasse seltskonda, sellele tiimile lisainformatsiooni jagada. Rosini tegevust uurisid ka kohtunikud, kes aga midagi reeglitevastast ei tuvastanud. Küll aga sai ta 10 000 eurot trahvi, mida põhjendati sellega, et tema tegu võis konteksti teadmata ja ilma õigete kaameranurkadeta pidada õigusevastaseks.

Protesti esitamist kaaluvad lisaks DAMS-i tiimile veel ART Grand Prix, Carlin ja UNI-Virtuosi.

Schumacher oli uurimise all ka seoses tagatiiva elemendiga, mis kuulub DRS-i süsteemi ja tuli tema autol pärast Monza etapi ajasõidu avariid välja vahetada. Kohtunikud leidsid, et jupp vastab reeglitele ning sakslast karistama ei pea.

Karjääri kolmanda F2 sõiduvõidu võtnud Schumacher juhib sarja kokkuvõttes teise Ferrari noorsõitja Callum Ilotti ees 18 punktiga. 2019. aastal meeskondlikus arvestuses eelviimaseks jäänud Premal on tänavu viis sõitu enne hooaja lõppu konkurentide ees 46-punktiline edumaa.

Sotši etapi sprindisõit saab lähte kell 10.55.