Haasi tiimi pilooti Grosjeani karistati Norrise takistamise eest kvalifikatsioonis kolmekohalise stardirivi karistusega. Intsident juhtus esimeses sessioonis 14. kurvis, kui aeglaselt liikunud Grosjean kiirel ringil olnud Norrisele ette jäi. Kohtunikud täheldasid, et kuigi Grosjean ei jäänud ette meelega, siis kahe auto kiiruste erinevus oli antud hetkel ikkagi 136 km/h ning olukord võinuks lõppeda tõsise avariiga.

Ajasõidus kaheksanda koha saanud Grosjean stardib seega 11. positsioonilt, mis tõstab kaheksandaks Kimi Räikköneni (Alfa Romeo), üheksandaks Norrise ja kümnendaks Daniel Ricciardo (Renault).

Ühtlasi pannakse Grosjeani superlitsentsile kirja üks trahvipunkt. Viimase 12 kuu jooksul on ta sinna kogunud kaheksa silma. Piloodil tuleb üks sõit vahele jätta, kui ta teenib 12 kuu jooksul 12 trahvipunkti.

"Ta ei teinud midagi valesti, talle ei antud raadio teel mingeid korraldusi. Miks ta pidi trahvipunkti saama? See on täiesti ebavajalik. Stardirivi karistuse üle võime arutada, aga anda talle trahvipunkt... Kutid? Kus me elame?" küsis Haasi tiimipealik Günther Steiner vihaselt.
Stardirivi karistuse üle võime arutada, aga anda talle trahvipunkt... Kutid? Kus me elame?
Haasi tiimipealik Günther Steiner

Soojendsuringi viimases kurvis mööda ei sõideta

Grosjean omakorda väidab, et teda sundis Norrist kinni hoidma hoopis Vettel, kes rikkus pilootide vahel kehtivat kirjutamata seadust. Nimelt sätestavat see aumeeste kokkulepe, et soojendusringi viimases kurvis teineteisest mööda ei sõideta. Vettel aga just nii tegigi ning Grosjean oli sunnitud tagasi tõmbuma rohkem kui tiim seda temalt eeldanud oleks.

"Ma arvan, et Vettel korraldas selle segaduse," selgitas Grosjean. "Ta ei austanud kirjutamata seadust. Alonso tegi selle eelmisel aastal Monzas Magnussenile selgeks. Ehk oleksin pidanud sama tegema. Aga ta läks lihtsalt kogu järjekorrast mööda. Olime kõik ootel ning ilmselgelt ma tahtsin kiiremini minna. Ta sõitis kõigist mööda ja tuli minu ette nii, et ma pidin veel kolm-neli sekundit ootama. Ilmselgelt me polnud sellega arvestanud, et Vettel seda võiks teha. Me arvasime, et oleme Norrisest piisavalt kaugel ning ilmselt sellepärast mulle ei öeldudki, et Norris on kiirel ringil."

Norris astus samuti Grosjeani kaitseks välja: "Talle tehti tõesti pisut Sebastiani poolt ära. Tema õigustuseks tuleb öelda, et ta tiimil oli tegelikult vaid umbes kolm sekundit aega - kui nad seda juba teinud ei olnud -, ütlemaks talle, et ma tema taga olen."

"Peame sõitjatena teineteist austama. Kui sul on auto ees, siis sa ei lähe tast lihtsalt viimases kurvis mööda nagu Magnussen eelmisel aastal Ferandole Monzas tegi. Arvan, et ta tegi kõik, mis ta suutis, aga ta takistas mind tõepoolest, seega need on sarnased juhtumid."