41-aastane Alfa Romeo sõitja alustas etappi 16. kohalt. Kuigi soomlane langes esialgu ühe koha võrra, oli ta järgmise ringi alguseks tõusnud juba kuuendaks. Lõpuks sai soomlane 11. koha, jäädes seega esimesena punktidelt välja.

"Ma ei ütleks, et start ise väga hea oli - ma kaotasin ühe positsiooni, aga pärast seda mõtlesin küll ühel hetkel, et mida teised küll teevad," kommenteeris Räikkönen starti. "Mul oli hea esimene ja teine ring. Kiirus oli suurema osa sõidust korralik, kuid siis tabasid meid boksipeatuse ajal väiksed komplikatsioonid ja lõpus kaotasin kümnenda koha Sebastian Vettelile vanade rehvide tõttu."

"Me ei saanud lõpuks midagi kätte, sellest on kahju," tõdes Räikkönen. "Meil on rohkem kiirust vaja, siis on asi juba lihtsam."

Soomlase vägev algus üllatas konkurenti Max Verstappenit (Red Bull), kes viiendal kohal olles nägi ootamatult Räikköneni enda selja taga. "Olin šokeeritud, sest mõtlesin, et mis toimub. Kimi lihtsalt lendas," rääkis Verstappen, kelle hinnangul tulevad Räikkönenile kasuks tema kogemused rallimaailmas. "See oli üsna muljetavaldav. Suutsin ta aga siiski enda selja taga hoida ning olukord rahunes."

Verstappen sai Portugalis Mercedese sõitjate Lewis Hamiltoni ja Valtteri Bottase järel kolmanda koha.