Nimelt on Monaco etapp 39-aastasele soomlasele 300. Grand Prix nädalavahetus, millest ta osa võtab. Ametlikke starte on tal kirjas küll "vaid" 296, kuid osade startide puudumises olid ka kahetsusväärsed põhjused.

2001. aasta Austraalia GP-l F1 debüüdi teinud "Jäämees" on hooaegadel, mil ta F1 sarjas on sõitnud, vahele jätnud vaid kolm starti. 2001. aasta Belgia GP peatati pärast nelja ringi tõsise avarii tõttu, milles osalesid Eddie Irvine (Jaguar) ja Luciano Burti (Prost). Kimit tabas esimestel ringidel käigukastirike ning ta polnud võimeline pärast punast lippu enam uuesti startima. Esimesed ringid kustutati aga ajalooannaalidest täielikult.

2005. aastal ei saanud Räikkönen USA GP-l startida Michelini rehvidega tekkinud probleemi tõttu ning 2017. aasta Malaisia GP-l ütles Kimil stardiruutu siirdudes üles mootor. Kui kõik sel aastal plaanipäraselt läheb, teeb ta oma 300. stardi tänavu Austria Grand Prix'l.

"Kõik räägivad mu 300. sõidust, aga ma olen ise rohkem huvitatud meie esitusest," kommenteeris sellest hooajast Alfa Romeoga sõitev Räikkönen ise lähenevat juubelit. "Barcelona test oli meile meie probleemidest aru saamiseks oluline, aga ausalt öeldes ma ei tea, kui hästi meie auto Monaco tänavaringrajale sobib."

Räikköneni selle hooaaja lõppkohad: Austraalia GP - 8., Bahreini GP - 7., Hiina GP - 9., Aserbaidžaani GP - 10., Hispaania GP - 14.

Hetkel on 300 Grand Prix' nädalavahetusest osa võtnud vaid Rubens Barrichello (326), Fernando Alonso (314), Jenson Button (309) ja Michael Schumacher (308).

Meenuta Räikköneni suure juubeli puhul tema parimaid raadioside "kilde"!

Kui video ei avane, siis vaata seda SIIT!