Kvalifikatsiooni esimese sessiooni ajal sõitis Hartley vastu rajabarjääri ning vigastas sellega oma auto vasakut esirehvi, mistõttu liikus uusmeremaalane rajal aeglaselt ning ei suutnud alajuhitavuse tõttu oma masinat väga hästi kontrollida. Gasly oli aga parasjagu oma kiirel ringil ning liikus tiimikaaslase poole 300-kilomeetrise tunnikiirusega.

Ühe vasakkurvi järel sattuski Gasly äkitselt keset teed olnud Hartley taha ning pidi väga kiiresti otsustama, kummalt poolt ta ülisuurelt kiirusel tiimikaaslasest mööda põikab. Kuigi Gasly suutis kiirelt reageerida ning auto ka rajal hoida, oli ta ohtlikust momendist sedavõrd šokeeritud, et võttis hoo maha ning jäi raja kõrval seisma.

"See oli mu karjääri kõige hirmsam hetk," sõnas tiimiraadios teravalt reageerinud Gasly hiljem meediale. "Ma ei teadnud, kas ta liigub paremale või vasakule. Ma ei tea, mis temaga juhtus, aga ta sõitis väga aeglaselt, samal ajal kui mina tulin 320 km/h. Üritasin teda vältida, aga olin kindel, et teen avarii. Nägin end vaimusilmas juba õhus... Ma ei tea, kuidas ma seda vältida suutsin."

Kuigi Hartley vabandas tiimi ja Gasly ees ning võttis olukorra eest vastutuse, ei rutanud rahunenud prantslane Hartleyd süüdistama. "Kui tal oli rehv katki, siis ei saanud see ka tema jaoks lihtne olla. Olen kindel, et ta ei teinud seda meelega, aga ta oli täpselt sõidujoone peal..."