Barcelona teise testipäeva pardakaamera videod paljastasid, et Lewis Hamilton liigutab sirgetel rooli enda poole ja surub selle kurvi sisenedes uuesti endast eemale. Lähimal vaatlusel võis näha, et rooli liigutamine muudab ka esirataste nurka. Paistab, et sedasi saab piloot käsitsi minimaliseerida surujõudu sirgetel ning seda kurvidel taas suurendada.

Mercedese tiim kinnitas ajakirjale Autosport, et katsetab testisõitudel uut roolisüsteemi, kuid ei avaldanud, mis selle tegelik eesmärk on.

Esmavaatlusel tundub Mercedese "trikk" reeglitevastane, sest reegliteraamatu artikkel 10.2.3 sätestab, et vedrustust tohib muuta ainult seisval autol, mitte liikuval. Artikkel 10.2.2 ütleb selgesõnaliselt, et "igasugune seadeldis, mis on võimeline muutma mis tahes vedrustussüsteemi osa seadistust või mõjutama selle tööd, on keelatud."

Autosport lisab, et Mercedese süsteemi täielikku tööpõhimõtet tundmata ei saa öelda, kas ülaltoodud reegleid on rikutud.

Ühtlasi sätestavad reeglid, et roolivõimusüsteemi võib modifitseerida ainult eesmärgiga rooli pööramist piloodi jaoks hõlbustada. Artikkel 10.4.2: "Võimendiga roolisüsteemid ei tohi olla elektrooniliselt juhitavad ega elektritoitega. Ükski selline süsteem ei tohi täita muud funktsiooni kui auto juhtimiseks vajaliku füüsilise koormuse vähendamine."