Eestlased toimetati avarii järel turvaautoga katse finišisse, kuid seejärel ei suudetud pikka aega Tänaku autot leida. Lõpuks tuli M-Spordi meeskonnalt kinnitus, et Tänak oli rajalt välja sõitnud otse järve ääres ning masin uppus. Väidetavalt oli masin vee alla vajunud kõigest 30 sekundiga. Eestlased pääsesid õnneks kiiresti masinast välja ning Mõlder suutis kaasa võtta ka rallilegendi.

"Meie esimene prioriteet on inimesed ja me tunneme tohutut kergendust, et nendega on kõik hästi," sõnas M-Spordi meeskonna boss Malcolm Wilson.

"Tunneme mõlemad end pärast kuuma dušsi juba paremini. Aitäh kõikidele sõnumite ja toetuse eest!" teatasid Tänak ja Mõlder pisut hiljem ise Twitteris.

Twitteri-lehekülg iRally vahendas hilisõhtul ka Tänaku tsitaati, kus Eesti rallimees avaldas lootust, et on laupäeval uuesti stardis.

Video väljasõidust:







Esimene võistluspäev:

1,1-kilomeetrisel avakatsel sõitis Tänak välja 12. aja. Katse võitis Thierry Neuville. Tänak kaotas talle 1,6 sekundit.

"Äärmiselt keeruline ning libe rada. Meil oli kaks suurt libisemist, mis ei teinud ajale head, kuid kõik on korras," lausus Tänak pärast avakatset.

Teisel, 4,6 kilomeetrisel katsel sai Tänak kirja juba viienda aja. Kiireim oli Sebastien Ogier, kellele eestlane kaotas 1,7 sekundit.

Kokkuvõttes asub Tänak seitsmendal positsioonil. Rallit juhib Ogier, kelle edu Tänaku ees on 2,9 sekundit.

Delfi toob ralli tähtsamad sündmused operatiivselt lugejateni live-blogi vahendusel.