Valikust on välja jäetud surmaga lõppenud õnnetused.

Niki Lauda, Nürburgring 1979
Legendaarne Lauda sai vanal Nürburgringil põletushaavu ning langes haiglas koomasse, kuid juba kuue nädala pärast oli ta tagasi F1-auto roolis. Hiljem võitis ta kaks maailmameistritiitlit.

Gerhard Berger, Imola 1989
Berger sõitis välja täpselt samas kurvis, kus viis aastat hiljem tegi saatusliku avarii Ayrton Senna. Berger pääses siiski suuremate vigastusteta.

Martin Donnelly, Jerez 1990
Donnelly sai tõsiselt vigastada ning esialgu taheti tema jalg amputeerida, ent sellest ta õnneks lõpuks pääses. Antud etapp jäi Donnelly F1-karjääri viimaseks.

Rubens Barrichello, Imola 1994
Barichello pääses eluohtlikest vigastustest, ent järgmisel päeval said Imola ringrajal surma nii Ayrton Senna kui Roland Ratzenberger. Hiljem pole F1-sari surmajuhtumeid näinud.

Mika Häkkinen, Adelaide 1995
Häkkinen sai Adelaide'is tõsiselt vigastada, ent võitis hiljem kaks maailmameistritiitlit.

14 auto ühisavarii, Spa 1998
David Coulthard kaotas oma McLareni üle kontrolli ja tekitas avarii, mille ohvriks langesid suisa 14 autot. Suurtest vigastustest imekombel pääseti.

Luciano Burti, Spa 2001
Burti pääses õnnetusest küll suuremate vigastusteta, ent F1-s teda hiljem enam sõitmas ei nähtud.

Robert Kubica, Montreal 2007
Kubica kaotas auto üle kontrolli ja sõitis tee ääres seisnud Jarno Trulli masinale otsa. Poolakas kaotas hetkeks küll teadvuse, ent ei saanud sisuliselt ühtegi kehavigastust. Muide, samal rajal võitis Kubica aasta hiljem oma seni ainsa F1-etapi.

Felipe Massa, Hungaroring 2009
Rubens Barrichello autost lahti tulnud tükk lendas nii õnnetu trajektooriga, et purustas Massa visiiri ja tekitas brasiillasel tõsise peavigastuse.

Jules Bianchi, Suzuka 2014
Bianchi sõitis vihmasel rajal otsa traktorile, mis oli parasjagu Adrian Sutili autot rajalt ära tõstmas. Prantslase seis on jätkuvalt kriitiline ning tema ellujäämine pole kindel.