Ametlikus teates öeldakse, et "Verstappen on silmapaistev noor talent, kes on ära teeninud võimaluse Red Bulli roolis", kuid niisugune ebatavaline vangerdus viitab, et Sotši etapil Sebastian Vettelile (Ferrari) tagant sisse sõitnud meest tahetakse distsiplineerida.

2015. aastal, mil Kvjat Vettelist vabaks jäänud koha Red Bullis võttis, ütles tiimipealik Christian Horner samuti, et venelase endale saamine oli "suurepärane tehing".

"Dany saab oma arengut jätkata, vormi taastada ja potentsiaali näidata Toro Rossos, tiim, millega ta on juba tuttav," ütles Horner.

Red Bulli vangerduse üle on juba imestust avaldanud eksmaailmameister Jenson Button (McLaren), kes kirjutab Twitteris: "Tõesti? Üks halb sõit ja Kvjatist loobutakse. Kas eelmise sõidu poodium ei loe siis midagi? #lühikemälu"

Kvjat kogus eelmisel hooajal tiimikaaslasest Daniel Ricciardost rohkem punkte. Sel aastal on ta kõik kvalifikatsioonid austraallasele kaotanud, kuid saavutas Hiinas tiimile hooaja ainsa poodiumikoha. Ricciardol purunes liidrikohal sõites rehv.

Vetteliga oli Kvjat nugade peal juba Hiinas, kui ta temast agressiivse manöövriga esimeses kurvis möödus. Sakslane pidi eest ära tulema ning põrkas kokku tiimikaaslase Kimi Räikköneniga.