Kuigi individuaalarvestuses on maailmameistritiitli omanik selgunud, on meeskondlikus arvestuses Kronosel võimalik veel Ford kinni püüda — vahe on 16 punkti. Selleks, et Ford tiitli enda jaoks kindlustaks, peavad tiimi sõitjad Uus-Meremaalt saama Kronose omadest 3 punkti rohkem.

Kuna WRC autosid on ka Uus-Meremaa rallil suhteliselt vähe, siis võib eeldada, et ka esimestel päevadel katkestanuil on suprerralli reeglite järgi võimalik end lõpuks ikagi punktidele sõita.

Kronose eest stardivad taas Xevi Pons ja Dani Sordo — samad mehed, kes ka Austraalia rallil — Colin McRae etteaste Citroeni roolis oli ühekordne üritus.

Fordi jaoks on meeskondliku tiitli kindlustamine ilmselt lapsemäng — suurt pingutada ei ole vaja, piisab kui koguda Kronose sõitjaist rohkem punkte ning sellega peaksid Grönholm ja Hirvonen ka hakkama saama. Hirvoneni osas võib muidugi tekkida kahtlus, et Austraalia ralli võidu järel on isu kasvanud ja ohtu Uus-Meremaal üle pingutada ei tohiks päriselt välistada.

Tõsist lahingut võiks oodata eelkõige Subaru sõitjailt — meeskond on viimaste rallidega auto juba enam-vähem liikuma saanud ja Peter Solbergi võidunälg ilmselt suurem kui kunagi varem.

Uus-Meremaal stardib ka mootorrattaspordi täht Valentino Rossi, kelle sõidukiks on Subaru. Kuigi ka Rossi masinat teenindatakse Prodrive teenindusalas ei ole tegemist meeskonna kolmanda sõitjaga.

Škoda Uus-Meremaal esindatud ei ole, küll aga on taas kohal OMV Peugeot ja nii Henning Solberg kui ka Manfred Stohl loodavad oma punktiarvet mõnevrra lahjemas konkurentsis kasvatada.

Uus-Meremaa ralli võitjad

2005 Sebastien Loeb (Citroen Xsara)
2004 Petter Solberg (Subaru Impreza)
2003 Marcus Grönholm (Peugeot 206)
2002 Marcus Grönholm (Peugeot 206)
2001 Richard Burns (Subaru Impreza)
2000 Marcus Grönholm (Peugeot 206)
1999 Tommi Makinen (Mitsubishi Lancer)
1998 Carlos Sainz (Toyota Corolla)
1997 Kenneth Eriksson (Subaru Impreza)
1996 Richard Burns (Mitsubishi Lancer)

Delfi Autolehe ennustus

1. Petter Solberg
2. Marcus Grönholm
3. Daniel Sordo
4. Henning Solberg
5. Manfred Stohl
6. Luis Perez Companc