Fantastiline F1 paraad

Vormeliparaad küttis austraallaste seas kirgi, kuna Melbourne’s võidi näha nii vormelimaailma absoluutset valitsejat Michael Schumacherit kui kohalikku imemeest Mark Webberit.

“Oli fantastiline tunne näha kõiki pealtvaatajaid nii lähedalt F1 nautimas, selle lõhna tundmas ja asja tõelist tunnetust kogemas,” kirjeldas Webber.

“Paraad tõi kogu GP rajal valitseva õhkkonna otse inimesteni,” leidis Melbourne’ linnapea John So.

Linna tänavail näitasid tõelist F1 autot Minardi tiimipealik Paul Stoddart ja Williams BMW testisõitja Antonio Pizzonia. “Minu eesmärk siin on lõbutseda,” oli Williamsi mehe kommentaar.

Aga kes Melbourne’s võidab?

Siiski on selge, et GP rajale pühapäeval lõbutsema ei minda. Mitmed erinevad sõitjad ja meeskonnad on avaldanud lootust sel aastal Albert Parkis võita. Nii on kohaliku publiku lemmik Mark Webber lubanud kodumaal imesid teha, nii on võidust unistamist tunnistanud Giancarlo Fisichella ja Renault. Ning muidugi veel rida teisi sarjas osalejaid…

Kindlasti läheb favoriidina uuele hooajale vastu sakslasest maailmameister Michael Schumacher, kes on õnnelik, et lõpuks ometi lõpevad spekulatsioonid ja algab tõsine võidusõit.

“Tahan istuda autosse ja sõita Albert Parkil,” ütles Schumacher. “Austraalia on täiuslik paik uue hooaja alustamiseks, kuna nii see rahvas kui maa panevad mind ennast rahulolevana tundma.”

Schumacher tunnistas, et soovib teada saada, mida toovad endaga kaasa tänavused reeglimuudatused. “Keegi pole kindel, mis hakkab toimuma,” seletas sakslane.

Mis siis ikkagi tegelikult toimuma hakkab, selgub juba sel nädalavahetusel. Ilusat kaasaelamist!