Ricciardo selja taha jäid Fernando Alonso (Ferrari) ja boksiteelt võistlust alustanud Lewis Hamilton (Mercedes). Neljandale kohale platseerus sarja üldliider Nico Rosberg (Mercedes).

Vihmasel rajal alustanud sõitjad ei suutnud alguses kuidagi rajal püsida. Hamilton tegi esimesel ringil spinni, Marcus Ericsson (Caterham) ja Sergio Perez (Force India) rammisid seina. Katkestama pidid ka Esteban Gutierrez (Sauber), turvaauto taga juhitavuse kaotanud Romain Grosjean (Lotus), Nico Hülkenberg (Force India) ja Kamui Kobayashi (Caterham).

Kuna Perezi avarii oli niivõrd tõsine, pidi ka turvaauto vahepeal rajale tulema, mis andis eelkõige Hamiltonile head šansid tagasi esimeste hulka jõuda. Britt tegi enda viimase boksipeatuse juba 45. ringil (võistluse lõpuni oli veel 25 ringi) ja tõusis aegamisi teisele kohale, Fernando Alonso järele.

Võistluse põnevuse eest muretsesid eelkõige aga Ricciardo ja Rosberg, kes tegid enda viimased boksipeatused ca 15 ringi enne võistluse lõppu. Ricciardo manöövrid suutis Hamilton esialgu tõrjuda, kuid kolm ringi enne finišilipu näitamist kiirendas austraallane lõpuks mööda nii Hamiltonist kui Alonsost ja võites lõpuks sõidu esikoha.

Samal ajal ligines kolmikule sarja üldliider Rosberg, kes kaotas pärast enda viimast boksipeatust esikolmikule 25 sekundiga. Ometi suutis sakslane neile järgi kihutada ja palju ei jäänud puudu, et Rosberg oleks mööda saanud ka meeskonnakaaslasest Hamiltonist.

Kõva sõidu tegi ka soomlane Kimi Räikkönen, kes tõusis kvalifikatsiooni 17. kohalt lõpuks kuuendaks. 

Rosberg, kes kõigis treeningsõitudes näitas paremuselt teist aega, sai kvalifikatsioonis rahulikult kiireimaid tulemusi näidata, kuna nädalavahetust seni valitsenud tiimikaaslase Lewis Hamiltoni masin paiskus ajasõitude avaminutitel leekidesse.

Hamilton, kes kümne etapi järel kaotab üldarvestuses Rosbergile 14 punktiga, peab teist etappi järjest alustama sõitu tagaotsast. Läinud nädalavahetusel tõusis britt 20. kohalt lõpuks kolmandaks. Saab näha, millist minekut viimasel kahel aastal Ungaris esikoha võitnud ning karjääri jooksul neli korda Hungaringil parim olnud britt täna näitab.

Start antakse Eesti aja järgi kell 15. Delfi vahendab sõitu tekstipõhise online-ülekandena.

Vormel-1 hooaja hetkeseis:

1. Nico Rosberg 190 punkti
2. Lewis Hamilton 176
3. Daniel Ricciardo 106
4. Fernando Alonso 97
5. Valtteri Bottas 91
6. Sebastian Vettel 82

Tänane stardijärjestus:
1 6 Nico Rosberg Mercedes
2 1 Sebastian Vettel Red Bull
3 77 Valtteri Bottas Williams-Mercedes
4 3 Daniel Ricciardo Red Bull Racing
5 14 Fernando Alonso Ferrari
6 19 Felipe Massa Williams-Mercedes
7 22 Jenson Button McLaren-Mercedes
8 25 Jean-Eric Vergne STR-Renault
9 27 Nico Hulkenberg Force India-Mercedes
10 20 Kevin Magnussen McLaren-Mercedes
11 26 Daniil Kvyat STR-Renault
12 99 Adrian Sutil Sauber-Ferrari
13 11 Sergio Perez Force India-Mercedes
14 21 Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari
15 8 Romain Grosjean Lotus-Renault
16 17 Jules Bianchi Marussia-Ferrari
17 7 Kimi Räikkönen Ferrari
18 10 Kamui Kobayashi Caterham-Renault
19 4 Max Chilton Marussia-Ferrari
20 9 Marcus Ericsson Caterham-Renault
21 44 Lewis Hamilton Mercedes
22 13 Pastor Maldonado Lotus-Renault