Colin McRaed on hea taas WRC-sarjas võistlemas näha, aga kahju, et see pidi just Loebi õnnetuse tõttu teoks saama, kirjutab wrc.com. McRae võistles Türgis viimati 2003. aastal (neljas koht) kui ralli sarja lisati.

Türgis loodab ta kasutada Kronose heaks ära oma stardikohta — kui Grönholm peab esimesel päeval teistele teed puhastama, siis tagapoolt startiv šotlane saab sõita juba pisut paremates oludes.

Grönholm läheb Türki võidu järele. Kuigi ta on öelnud, et meistritiitel on sel aastal kättesaamatu, on Loebi kõrvalejäämise tõttu (keegi ei tea, kaua Loebi taastumine kestab) tekkinud vähemalt teoreetiline võimalus prantslast edestada.

Loebi ja Grönholmi vahe on hetkel 35 punkti ja kui Grönholm võidab kõik järelejäänud rallid, siis peab Loeb vähemalt viimasel rallil starti tulema ja seal ka minimaalselt viis punkti saama.

Dani Sordo, kelle viimased rallid ei ole Kronose ootuste kohaselt läinud, ütles, et enesekindlus on tagasi ja hetkel üldarvestuse kolmandat kohta hoidev hispaanlane on valmis meeskondliku tiitli nimel head tulemust näitama. Sama on väitnud ka Mikko Hirvonen, kes jääb üldarvestuses Sordo selja taha — vahe kaks punkti. Kronose ja Fordi punktivahe on seitsmepunktiline.

Meeskondlikus arvestuses kolmandat kohta hoidev Subaru viis Küprosel läbi viiepäevase testimise, aga Türgi etapiks neil illusioone ei ole — ei saa nad sel aastal Subarut probleemivabalt edasi liikuma. Solberg on küll väitnud, et loodab poodiumikohta, aga seda on ta öelnud ka peaaegu kõigil seni sõidetud etappidel. Chris Atkinson arvab, et võistlus tuleb raske.

OMV Peugeot loodab hooaja lõpuks Subarust mööda saada ja sahib meeskondliku arvestuse kolmandat kohta. Stohlil Türgi kogemus puudub, aga punktikoht peaks austerlase sõnul olema saavutatav. Punkte jahib Türgist ka Henning Solberg.

Võrreldes Subaru ja OMV Peugeoti meeskondi on wrc.com kokku liitnud punktid nendelt etappidelt, kus mõlemad meeskonnad väljas on olnud. Tulemus: OMV — 59 punkti, Subaru — 52 punkti. Ülkokkuvõttes on Subaru siiski 20 punktiga OMV Peugeotist ees.

Škoda on Küprose etapile järgnenud testi järel veendunud, et suudab sekkuda võitlusse punktide pärast.

Kuigi Super 2000 rühm liitub ralli MM-sarjaga 2008. aastal, saab Türgis näha ka esimest S2000 autot. Euroopa rallimeister Giandomenico Basso tuleb starti Fiat Punto Grande roolis.

Türgi ralli võitjad

2005 Sebastien Loeb (Citroen Xsara)
2004 Sebastien Loeb (Citroen Xsara)
2003 Carlos Sainz (Citroen Xsara)