2010. aastal asus Vettel Abu Dhabis viimasele etapile kolmandalt kohalt, olles 15 punkti kaugusel Ferrari piloodist Fernando Alonsost ning 7 punkti kaugusel Red Bulli tiimikaaslasest Mark Webberist.

Vettel võitis selle sõidu ja Alonso ning Webber pidid tiitlist suu puhtaks pühkima, lõpetades vastavalt kaheksandal ja üheksandal kohal.

"Tegemist oli sama keerulise olukorraga, millega Nicol silmitsi tuleb seista. Teadsin, et minu ainus võimalus on sõit võita - keskendusin ainult sellele ning ei soovinud mingeid teateid hetkeseisude kohta," meenutas Vettel Bildile antud intervjuus. "Õnneks ei suutnud teised vajalikul hulgal punkte koguda. Olin üpris üllatunud, kuna teistel olid selgelt suuremad eelised."

Hamilton asub Abu Dhabis sõidule 17-punktilises edus ning võidab tiitli, kui finišeerub esimesena või jääb Rosbergi järel teiseks. Olgugi, et Hamilton on sel hooajal võitnud kümme etappi Rosbergi viie vastu, leiab Vettel, et mõlemad oleksid väärt meistritiitlit: "Nico on sõitnud stabiilselt ja targalt. Nad on erinevat tüüpi piloodid, kuid mõlemad on sel hooajal head tööd teinud."