Masinaklassis
50cc
oli kullalootus kolmel sõitjal, kirjutab motorsport.ee. Enne viimast kahte starti juhtis Hendrik Talviku 12 punktiga Claudius Roosma ees. Kolmandal kohal oleval Cristopher Tallil oli liidrist 20 punkti vähem.

Tihemetsas suutis Roosma küll mõlemad sõidud kindlalt võita, kuid Talviku mõlema sõidu kolmandad kohad kindlustasid pärnakale ka meistritiitli napi 2 punktilise vahega. Talli oli Tihemetsas kokkuvõttes viies ning sellest piisas, et pronksmedal endale saada.

65cc klassis on enim punkte lätlasel Jonass Paulsil kellest temaga hooajal võidud jaganud Rain Koch jäi maha 14 punktiga. Kolmandal kohal oleval Venemaa võistlejal Vladislav Nikitinil oli samuti teoreetiline võimalus võita.

Esimene sõit oli ülipõnev ning lahendus saabus siis, kui kindlal liidrikohal kihutanud Koch vääratas viimasel ringil ning Henri Roosiorg, Pauls ja Nikitin pääsesid temast mööda ja enne ka ruudulise lipuni. Kuigi Koch suutis teise sõidu võita, siis Pauls kindlustas teise kohaga endale ka meistritiitli. Nikitin oli kokkuvõttes päeva neljas ja see tagas talle ka pronksi.

125cc valitsev Eesti meister Edik Kuusk oli ka sellel hooajal heas hoos ning juhtis lätlase Agris Litvinovsi ees 39 punktiga. Lätlane oli ka ainuke, kellel oli teoreetiline Kuuselt medal röövida, kuna kolmandal kohal asuval Henri Remmal oli vahe juba üle 50 punkti. Nagu ka enamustel eelnevatel hooaja võistlustel ei andnud Kuusk ka Tihemetsas teistele sõnaõigust ning võitis mõlemad sõidud. Teise koha peale võitlesid mõlemas sõidus vigastustest taastuvad Martin Leok ja Priit Rätsep. Esimeses sõidus suutis Rätsep Leokit edestada, kuid teises oli Sõmerpalu noormees omakorda parem. Litvinovs kindlustas etapi viienda kohaga endale hõbemedali ning Remma 7. kohaga pronksi. Tihemetsas neljandaks tulnud Jüri Triisa jäi napilt ka üldkokkuvõttes medalist ilma. Pronks jäi 4 punkti kaugusele.

Veteranidele toimus sellel hooajal ainult kaks etappi kõigi nelja sõiduvõiduga tuli Eesti meistriks Valdur Kahro. Enne viimast etappi jagasid teist kohta Tõnu Lill ja Enno Lustus. Tihemetsas oli edukam aga Lustus ning hõbemedal kuulus Lille ees temale.

Pühapäeval võistlesid masinaklassid 80cc, 500cc ja Quadracer.

Klassis 80cc oli esikohale pretendeerimas kaks sõitjat, kuid Tihemetsas oli nendest võistlemas ainult üks. Hooaja kuuest sõidust viis võitnud Harri Kullas edestas Lauri Lehtlat 33 punktiga, kuid võistles samal ajal Euroopa meistrivõistluste viimasel etapil. Seega oli Lehtlal korraliku esinemise puhul võimalus endale ka kuldmedal napsata.

Tihemetsas kuulusid aga esimesed kohad meie lõunanaabitele. Kolmandal kohal asuv Davis Ivanovs suutis mõlemad sõidud võita ning sellest piisas, et pronksmedal võita. Mõlemas sõidus järgnes Ivanovsile Augusts Justs. Esimese sõidu kolmas koht tõstis Lehtla ainult 13 punkti kaugusele kuldmedalile ning tal piisas sellest, kui mahtuda teises sõidus esimese kaheksa sekka ning seda ta ka tegi. Ilma liigseid riske võtmata suutis ta sõidu neljandana lõpetada.

500cc klassis oli eelmisel päeval 125cc kullaga pärjatud Kuusel koos 135 punkti, Toomas Triisa järgnes talle 125 ja valitsev Eesti meister Jaanus Koval 119 punktiga.

Tihemetsas segas kaarte aga soomlane Niko Kalatie, kellega Kuusel oli tükk tegemist. Esimese sõidu lahendus saabus alles viimastes kurvides, kus Kuusel õnnestus vahepeal temalt liidrikoha haaranud soomlasest uuesti mööduda ning esimesena lõpujoon ületada. Kolmandana uhkes üksinduses sõitis ruudulise lipu alt läbi Triisa.

Teises sõidus pääses Kalatie kohe ette ning Kuusel tuli terve distantsi vältel Triisa rünnakuid tõrjuda ja soomlane võttis sõiduvõidu. Triisa suutis viimasel ringil küll Kuusele paaril korral täitsa tagarattasse jõuda, kuid mööduda ei suutnud. Koval Tihemetsas kuues ja sellest piisas, et pronks endale jätta.

Quadracerite konkurents oli enne Tihemetsa etappi seis väga põnev. Neljal mehel oli suured võimalused võita meistrikuld. Kaupo Liiv edestas lätlast Artis Rasmanist 3 ning Jaanus Kertsmani ja valitsevat meistrit Üllar Põldu 9 punktiga.

Esimeses sõidus pääsesid kohe etteotsa Põld, Liiv ja Rasmanis. Peagi haaras Liiv liidriohjad ning lätlane hakkas teda jälitama, kuid peagi ütles tema tsiklil süüde üles ning Rasmanis sai punktitabelisse kirja nulli. Liiv suutis sõitu kontrollida ning lõpetas Põllu ja Kertsmani ees esimesena

Teises sõidus haaras Liiv liidrikoha, kuid ei hakanud suuri riske võtma ning taandus lõpuks kolmandaks. Sõidu võitis Rasmanis Arlet Martinsoni ees. Viimase aasta seljahädade käes vaevelnud Põld lõpetas sõidu kaheksandana. Medalivõitjad 2006 selles klassis on Liiv, kes kogus 160 punkti. Kertsman saavutas hõbemedali 144 punktiga ning 3 punkti vähem andis pronksi Põllule.

Külgvankrite parimad selguvad sellel nädalalõpul Narvas toimuval krossil.