Üks nendest, kes leiab, et Alonso avarii tegelikke põhjuseid on avalikkuse eest varjatud, on 1997. aasta maailmameister Jacques Villeneuve.

"Auto üle on võimalik kontrolli kaotada nii tehnilistel põhjustel kui ka kontsentratsiooni puudumisel. Isegi tuule tõttu. Kuid ma olen sellest intsidendist palju lugenud. Ka seda, et Alonso kiirus polnud õnnetuse hetkel väga suur," rääkis Villeneuve Itaalia ajalehele La Repubblica.

"Seega mõelda, et Alonsoga võiks midagi sellist juhtuda, on natuke imelik. Ma ei ole arst ega ole temaga rääkinud, aga niipalju kui ma aru olen saanud, ei olnud löök väga tugev. Võib-olla sõitis ta seina vale nurga alt, kuid see lugu ajab mind veidi segadusse. McLaren on meile öelnud palju asju ning kes teab, mis neist tõele vastab."

Üks konspiratsiooniteooria räägib sellest, et Alonso võis saada kergemat sorti elektrišoki Honda arendamisjärgus energiataastuvsüsteemist. "Ma ei saa öelda jah ega ei. Mul ei ole selle kohta informatsiooni," jätkas Villeneuve.

"Kuid mulle ei meeldi see "jõuallikas" - idee sellest, et sõitjad peavad ootama lubavat tuld, enne kui võivad autost välja tulla, sest on elektrišoki oht, või et rajatöölised peavad kandma neid kindaid. Mul ei ole midagi arengu vastu, kuid kui see midagi sõule juurde ai anna, on see naeruväärne ja tarbetu ohuallikas."

Alonso veetis pärast avariid neli päeva haiglas ning sel nädalal Barcelona testisõitudel kaasa ei tee. Kas ta hooaja avaetapil Melbourne'is starti tuleb, pole veel teada.