Leoki meeskonnakaaslane britt Stephen Sword lõpetas sõidu kümnendana, kirjutab motorsport.ee.

Teise sõidu võitis kindlalt Everts Tortelli, Leok oli neljas.

Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus etapivõit 9-kordsele maailmameistrile Evertsile Tortelli ja Leoki ees. Sword oli kokkuvõttes 8.

MX2 klassis asus võistlustulle Taneli onupoeg Aigar, kes sellel hooajal võistleb uues meeskonnas ja uut marki tsiklil. Van Beersi meeskonnas Yamahal võistlev Leok oli vabatreeningul 9., eelkvalifikatsioonis 8. ning kvalifikatsioonis, kus ta põrkas kokku Tyla Rattray’ga, enda grupi 12. Stardikohta sai ta valida alles 24-ndana, mis raskendas kindlasti tema võistlusstarte.

Esimeses võistlussõidus valmistas kõigile üllatuse norrakas Kenneth Gundersen, kes lõpetas itallase David Phillipaertsi järel teisena. Kolmandana ületas lõpujoone lõuna-aafriklane Tyla Rattray. Leok lõpetas valitseva maailmameistri Antonio Cairoli (Itaalia) ees 14. kohal.

Teises sõidus oli parim Rattray Cairoli ja hollandlase Marc de Reuveri ees. Leoki minekut pärssis kehv stardikoht ning eestlase kohaks jäi 15. Gundersen lõpetas kuuendana, kuid sellest piisas, et üldkokkuvõttes Rattray ja de Reuveri järel kolmas koht saada.

Järgmine etapp toimub 16.aprillil Bellbuigi krossirajal Hispaanias.

Väga hästi osales ka motokrossi järelkasv täiskasvanute motokrossi 125-ste Euroopa Meistrivõistluste avaetapil Prantsusmaal, teatab Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon.

Parima eestlasena oli Taavi Nassar kokkuvõttes 20, teise stardi 17 koha ja nelja punktiga. Gert Krestinov saavutas teises sõidus 19nda koha ja kokkuvõttes andsid 2 kohapunkti 23nda koha.

Kristjan Rätsepa saagiks jäi esimese sõidu 19 koht ja samuti 2 punkti, mis andsid kokkuvõttes 24 koha. Martin Leok punktikohale ei jõudnud.

15 aastased Kristjan Rätsep ja Gert Krestinov osalevad juba kolme nädala pärast Rumeenias Juunioride 125-ste Euroopa Meistrivõistluste 9-etapilise sarja avaetapil.