"See on kõikidele lastele, kes unistavad võimatust!" ütles Hamilton finiši järel pisaratega võideldes raadio teel maailmale.

Teise koha noppis sel hooajal esimest korda poodiumile tõusnud mehhiklane Sergio Perez (Racing Point). 11. stardikohalt tõusis kolmandaks samuti hooaja esimese poodiumikoha saanud neljakordne maailmameister Sebastian Vettel (Ferrari).

Kuigi pärast starti enam vihma peale ei sadanud, läks raja kuivamisega omajagu aega ning kuni lõpuni sõitsid kõik piloodid vahepealsete rehvidega. Kohti vahetati peamiselt konkurendi pirueti või teelt väljasõidu tõttu.

Kohe esimese ringi esimeses kurvis tegi koos kahe Renault'ga pirueti Hamiltoni tiimikaaslane Valtteri Bottas, kes keerutas autot ringi kokku neli korda ja lõpetas alles 14. kohal, jäädes ka Hamiltonile ringiga ette.

Parimalt stardikohalt alustanud Lance Strolli allakäigutrepp algas 38. ringi boksipeatusest, peale mida ta rehvid nii palju kuluma hakkasid, et ta lõpuks lausa üheksandaks langes.

Kuni 18. ringini (58 ringi oli kokku) püsis kõrges mängus ka teiselt kohalt alustades kohutava stardi teinud, kuid end siiski kolmandale kohale tagasi võidelnud Max Verstappen, kes 18. ringil Perezist möödasõitu üritades suurel kiirusel pirueti tegi ja sellele järgnenud boksipeatusega kaheksandaks langes.

Ühtlasi sattus Verstappen uurimise alla seoses boksiteelt väljumisel keelatud joone ületamisega, mis võib talle veel karistuse kaela tuua. Ruudulippu ei näinud täna Haasi piloodid Kevin Magnussen ja Romain Grosjean, Nicholas Latifi (Williams) ja Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo).

TOP 10: 1. Hamilton, 2. Perez, 3. Vettel, 4. Leclerc, 5. Sainz, 6. Verstappen, 7. Albon, 8. Norris, 9. Stroll, 10. Ricciardo.

Start Istanbul Parki ringrajal antakse juba kell 12.10. Delfi vahendab sõidu käiku tekstipõhises otseblogis.

Vormel 1 ametlik koduleht ütleb oma sõidu eelvaates, et kokkupõrked avaringil on peaaegu garanteeritud, kuna sõitjatel on Istanbul Parkis pidamisega probleeme nii märjas kui ka kuivas.

Tänasega võib selgeks saada ka sõitjate maailmameistritiitel, sest Lewis Hamilton juhib tiimikaaslase Valtteri Bottase ees 85 punktiga. Seitsmenda MM-tiitli kindlustamiseks ei pea Hamilton isegi ilmtingimata Bottasest eespool lõpetama. Näiteks kui Bottas lõpetab viiendal kohal, piisab Hamiltonile kaheksandast positsioonist või kui Bottas lõpetab teisel kohal ja sõidab välja ka kiireima ringi, võib Hamilton endale lubada ka neljandat lõpukohta.

Eilse vihmamärjal rajal peetud kvalifikatsiooni tulemused:

1. Lance Stroll (Racing Point) 1.47,765
2. Max Verstappen (Red Bull) +0,290
3. Sergio Perez (Racing Point) +1,556
4. Alex Albon (Red Bull) +2,683
5. Daniel Ricciardo (Renault) +3,830
6. Lewis Hamilton (Mercedes) +4,795
7. Esteban Ocon (Renault) +4,857
8. Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) +4,980
9. Valtteri Bottas (Mercedes) +5,493
10. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) +9,461
---
11. Lando Norris (McLaren)*
12. Sebastian Vettel (Ferrari)
13. Carlos Sainz Jr. (McLaren)*
14. Charles Leclerc (Ferrari)
15. Pierre Gasly (AlphaTauri)
16. Kevin Magnussen (Haas)
17. Daniil Kvjat (AlphaTauri)
18. Romain Grosjean (Haas)
19. Nicholas Latifi (Williams)
20. George Russell (Williams)

* Norris tõstetakse kollaste lippude eiramise eest stardirivis viis kohta tahapoole
* Sainz jäi teises sessioonis ette Perezile ja peab loovutama kolm kohta

MM-sarja üldseis: 1. Hamilton 282 punkti, 2. Bottas 197, 3. Max Verstappen (Red Bull) 162, 4. Ricciardo 95, 5. Leclerc 85, 6. Pérez 82

Võistkondlik arvestus: 1. Mercedes 479 punkti, 2. Red Bull 226, 3. Renault 135