Hamiltoni järel saavutasid teise koha Ferrari piloodid Sebastian Vettel ja Charles Leclerc.

Tänast sõitu esikohalt alustanud Vettel tegi tugeva stardi, kui hoidis esikohta ja kontrollis suuremat osa sõidust. Hamilton oli kogu sõidu vältel Vettelist pidevalt ühe-kahe sekundi kaugusel. Päeva otsustav hetk saabus 48. ringil, kui Hamiltoni surve all olnud Vettel tegi kerge sõiduvea ning naases rajale täpselt Hamiltoni ette, mis tekitas olukorra, kus mehed oleksid peaaegu omavahel kokku põrganud.

Kohtunikud nägid Vetteli sõidus ohtlikku käitumist ja otsustasid sakslasele määrata viiesekundilise ajakaristuse. Vettel lõpetas küll sõidu esimesena, kuid kuna edu Hamiltoni ees oli alla sekundi, kukutas trahv Vetteli teiseks. Kolmandana ületas finišijoone Leclerc.

Vettel polnud ilmselgelt kohtunike otsusega rahul ja näitas seda ka pärast finišit välja, kui keeldus esikolmiku meestele traditsiooniks olevast intervjuust ja liigutas teise koha märgi sümboolselt Hamiltoni masina ette!

Esikuuikusse mahtusid veel Valtteri Bottas (Mercedes), Max Verstappen (Red Bull) ja Daniel Ricciardo (Renault).

Juba hooaja viienda võidu saanud Hamilton kindlustas MM-sarja liidrikohta. Briti kontol on nüüd 162 punkti, talle järgnevad Bottas (133) ja Vettel (100).

ENNE STARTI:

Vettelile oli see tänavuse hooaja esimeseks kvalifikatsioonivõiduks. Üldse oli see alles teiseks korraks tänavusel hooajal, kui esimene stardipositsioon ei läinud Mercedesele. Teatavasti alustas hooaja teist etappi Bahreinis esikohalt Vetteli tiimikaaslane Charles Leclerc.

Vetteli kõrval alustab Kanada etappi esireast MM-sarja üldliider Lewis Hamilton (Mercedes). Teisest reast stardivad Leclerc ja Daniel Ricciardo (Renault). Viienda positsiooni saavutas Pierre Gasly (Red Bull) ja mõnevõrra üllatuslikult näitas alles kuuendat aega Valtteri Bottas (Mercedes).

Gasly tiimikaaslane Max Verstappen hõivas 11. positsiooni, Alfa Romeo sõitja Kimi Räikkönen alustab 17. kohalt.

Kõik senised kuus etappi on võitnud Mercedese mehed. Hamiltonil on võite neli, Bottasel kaks. MM-sarja üldliider on Hamilton 137 silmaga, Bottas jääb temast maha 17 punktiga. Kolmandal kohal paikneval Vettelil on kogutud 82 punkti.

Vormel-1 Kanada etapp algab Eesti aja järgi täna õhtul kell 21.00. Delfi vahendab sündmusi otseblogi vahendusel.