FIA otsustas tagasi lükata Stefan GP sooviavalduse sellel hooajal võistlemiseks ja selle asemel korraldas konkursi 2011. aasta vabale kohale, vahendab sponest.ee

Hooaja eel sõlmis Stefanovic veel Toyotaga koostöölepingu, mille eest neid tänas, kuid lisas, et sellel pole praegusel hetkel enam otstarvet.

„2010. aasta jaoks pole see enam teostatav," lausus Stefanovic. „Meil on üks teine plaan mõttes, seega eks näis."

„Suured tänud Toyotale, mis on suurepärane firma ja teeb oma tööd hästi. Nüüd korraldavad nad asju teisiti, Kölnis on nad keskendunud rohkem tulu teenimisele."

Siiski ei välistanud Stefanovic tulevikus koostööd Toyotaga: „Me ei hakka seda praegu läbi rääkima."

Kõigest hoolimata üritatakse jätkuvalt vormel 1 sarja pääseda ja selle nimel peetakse FIAga läbirääkimisi.

„Otsime kogu aeg lahendust, mis oleks meile vastuvõetav. Hetkel pole millegi organiseerimiseks võimalust. Praegu vaatame, mis suunas lähitulevikus liikuda. Kavatseme FIAga asju arutama hakata, kuid tuleb oodata ja siis otsustada. Asi pole lihtsalt jah sõna ütlemises, pigem selles, kuidas kõike teha."

Ühtlasi spekuleeritakse, et Stefan GP kavatseb ära osta US F1 võistkonna ja tolle õigused käimasolevale vormel 1 hooajale.

Stefanovicil avaneks sedasi võimalus debüteerida oma tiimiga juba sel aastal, kuid US F1 võistkonna omandamisega võivad kaasneda trahvid, kuna tiim ei jõudnud avavõistluseks starti. Trahvile lisaks võidakse võistlusloast ka ilma jääda.