Oma esimese võidusõidu Lotuse roolis tegi Heikki Kovalainen, kes asendab kahel viimasel etapil Kimi Räikköneni. Kogu varasema hooaja Caterhami testisõitjana tegutsenud Kovalainen startis Austinis küll 8. positsioonilt, kui oli juba avaringi lõpuks langenud esitosina lõppu.

Ka õnne polnud Kovalainenil eile. Esitiiva probleemi tõttu tuli tal teha üks ülemäärane boksipeatus,  väidetavalt oli probleeme ka KERS-iga. Finišisse jõudis 2008. aastal McLareni roolis oma seni ainsa etapivõidu saanud soomlane alles 15-ndana (Jean-Eric Vergne`i karistus tõstis Kovalaineni lõppjärjestuses 14-ndaks).

"Ma ei tea, kas autoga oli midagi viga või oli sõitja roostes," oli Kovalainen pärast sõitu murelik. Viimati pääses ta punktidele neli aastat tagasi, pärast mida on ta sõitnud mitu aastat kohtadel 13-18. "Paistab olevat raske pääseda nendest kohtadest, kus mitmeid aastaid sõidetud on," naljatles Kovalainen.

Kauaaegne Renault tiimi juht Flavio Briatore polnud soomlase eelistamisega Lotuse teiseks sõitjaks sugugi rahul, tema arvates sobinuks kohale paremini meeskonna testisõitja Davide Valsecchi. "Lotus tegi väga halva otsuse, kui valis Kovalaineni. Konkurentsivõimelistest autodest jäi ta viimaseks. Vals (Davide Valsecchi - toim) olnuks palju parem," kirjutas Briatore hiljem twitteris.

Bottasest sai kaheksas soomlane, kes tulnud F1-s punktikohale

Kovalaineni täielik vastand eilses sõidus oli aga Valtteri Bottas. Üheksandalt kohalt startinud Williamsi piloot möödus kaasmaalasest juba avaringil ning tõi auto finišisse kaheksandana, hoides sõidu lõpuosas sarnast kiirust tema ees sõitnud Fernando Alonsoga.

Muide, Bottas oli kiireimate ringide võrdluses Austini GP-l ajaga 1.40,492 suisa kolmas. Parima ringiaja sõitis välja võistluse võitnud Sebastian Vettel, kes edestas soomlast 0,636 sekundiga.

"Lõpuks need punktid tulid!" rõõmustas oma esimesed MM-punktid teeninud soomlane intervjuus MTV 3-le. "Kiirus oli täiesti teisel tasemel (võrreldes varasemate sõitudega - toim). Sain esimest korda stardist alates päris tõsiselt võidu sõita. Loodetavasti tuleb selliseid võistlusi veel," kiitis 24-aastane Bottas oma meeskonda Williamsit, kelle auto sel hooajal esimest nädalavahetust konkurentsivõimeline.

Bottasest sai 18. mees, kes tänavu F1-s punkte teeninud. Ühtlasi tõusis ta punktitabelis mööda oma meeskonnakaaslasest Pastor Maldonadost.

Hooaja viimane F1-etapp sõidetakse juba sel nädalavahetusel Brasiilias.