Pühapäeval toimunud autode ja vormelite võistlustartides võidutsesid kodupubliku meeleheaks peamiselt eestlased, teatab Eesti Autospordi Liit.

Kiireimas võistlusklassis, Vormel Balticus, tõid eestlastele kaksikvõidu Jegor Popov ja Kristo Ebras leedulase Ramunas Capkauskase ees. Märkimisväärne sealjuures on asjaolu, et mootori võimsuselt nõrgemad Vormel Baltic masinad suutsid ühistardis Soome F 3 autodega võrdselt konkureerida ning neid ka edestada.

Super 2000 klassis võttis võidu soomlaste ees pärnu noormees Martin Merisaar Honda Civic’ul ja B 2000 klassis võidutses lätlaste ees äsja valminud Škoda Octavia RS’il Raimo Kulli.

Pingelised olid ka Uus Maa Super 1600 klassi võistlusstardid kus kahe stardi kokkuvõttes saavutas võidu Mikk Maaten Mindaugas Neliubsys’e ja Kaspar Koitla ees.

Ainus võistlusklass, kus eestlased kõrgemaile poodiumiastmele ei astunud oli Baltic GT. Esikoht läks leedulasele Andzej Dzikevic’ile. Teise koha võttis soomlane Kalle Sarlin ning kolmas oli eestlane Rain Pilve.

Lisaks pakkusid kohaletulnud publikule põnevaid etteasteid Soome Legends võistluklassi autod kes vaatamata ülitihedale konkurentsile näitasid eeskujulikult puhaste sõiduvõtetega nauditavat võidusõitu.