Kõige oodatuim oli superbike’ide sõit. Esireast läksid Hanno Velt, Karl Pärtelpoeg, Risto Klausen ja soomlane Staffan Söderström, kes juhtis meistrivõistlusi enne viimast sõitu.

Stardist sai kõige paremini minema Päts, kuid juba esimesest kurvist tuhises liidrina välja Velt, tuules Päts, Söderström ning teisest reast startinud Pahk ja siis Klausen. Pahk suutis esimese ringi lõpus mööduda soomlasest ja tõusta kolmandale positsoonile.

Velt ja Päts libisesid vaikselt eest ära. Mõned ringid hiljem möödus ka Klausen Söderströmist ning asus jälitama Pahki. Varsti olidki kaks eestlast koos kolmanda koha pärast võitlemas. Korraks õnnestuski Klausenil tõusta kolmandaks, kuid Pahk võttis oma koha tagasi.

Esimesed kaks sõitsid kindlate vahedega lõpuni ja kolmanda võidu sel aastal Audru rajal võttis Velt, tagades sellega ka Eesti meistritiitli. Kuigi näiliselt tundus võit kerge olevat, tunnistas mees pärast sõitu, et tegemist oli hooaja raskema võistlusega. Külma ilma tõttu ei tahtnud kummid töötada nii nagu vaja ja see tegi sõidu keerukaks. Karl Pärtelpoeg oli kindlalt teine ja rajalt ära tulles lasi ta publiku meeleheaks oma mootorratta tagumise kummi suitsema.

Kolmandale kohale peeti veel viimasel ringil valus võistlus. Eelviimases kurvis olid Pahk ja Klausen kõrvuti. Viimasele sirgele tuli Pahk ees, kuid Klausen hüppas tuulest välja ning ainult mõned sentimeetrid jäid teda finišijoonel lahutama poodiumikohast. Napi eduga saavutatud kolmas koht tagas ka hooaja kokkuvõttes Pahkile pronksi meistrivõistluste arvestuses.

Hõbemedali võitnud Söderstöm lõpetas sõidu alles viiendana ja oma ilmetu etteaste põhjuseks tõi ta, et ei mees ega mootorratas polnud täna piisavalt head. Kuuendana sai finiši Martin Pärtelpoeg, kes proovis võistelda ka võimsamas masinaklassis. Mootorratta sõiduks laenas Kalev Teesalu, kes ise tervislikel põhjustel sõita ei saanud.

Superstock 600 klassis oli juba enne võistlusstarti meister selge ja selleks oli loomulikult Matrin Pärtelpoeg. Soomlane Markus Neuvonen oli ainuke, kes teoreetiliselt oleks saanud kulla eest heidelda, kuid ta ei tulnud sõitma.

Kvalifikatsioonis suutis Pärtelpoega üllatada lätlane Juris Zalans, kuid eestlane tegi juba stardisirgel asjad selgeks ning asus juhtima.

Esimestel ringidel suutis Zalans Pärtelpoja tuules sõita, kuid siis tuli vahe sisse ja sellises järjestuses mehed ka lõpetasid. Tänu teisele kohale, tõusis lätlane hõbemedalile ka meistrivõistluste arvestuses. Pronks medal riputatakse Neuvoneni kaela.

Sõidu kolmanda koha eest peeti aga tuline lahing. Esmalt sõitis sel positsioonil Reget Romet. Teisel ringil püüdis temast mööduda Eno Juul, kuid ebaõnnestus ning pidi murult lisavõtma ning langes võistlejaterivi lõppu. Sõidu keskel eksis omakorda Roomet ja tema sõit lõppes kukkumisega. Kolmandaks tõusis soomlane Jarmo Lehtiranta, kuis mõned ringid hiljem pidi ta endast mööda laskma meie noore võistleja Kristjan Sepa, kes suutis seda kohta ka lõpuni hoida.

Auhindade jagamise järel kostitasid kaks kiiremat Seppa vahuveiniga päris korralikult, kuna tal oli probleeme oma pudeli avamisega, eks sedagi peab noor poiss harjutama.

Külgkorvide stardis oli väga meeldivalt 13 paari, kellest 9 olid meie mehed. Viimaseks etapiks oli raja tulnud koguni kaks uut paari, kes varem olid kogemusi omandanud rohkem krossiradadel. Neli kiiret paari oli tulnud Soomest. Ainult Rookie 1000 klassis oli rohkem mootorrattaid stardid.

Ajasõitudes näitasidki kiiremiad aegu soomlased, hõivates kolm esimest positsiooni. Meie parimatena olid neljandad Tarmo Tempel / Priit Kass, kes vabatreeningutel tegid läbi ohtliku õhulennu. Selle tagajärjel sai tugevalt muljuda korvipoiss Kass.

Peale esimest ajasõitu oli seis selline, et ta loobus edasisest sõidust ja läks arsti juurde uuringutele. Õhtul kui arstilt oli saadud positiivseid uudiseid ja selgunud, et soomlased on kolm kiiremat, ütles Kass, et nii see ei lähe ja soomlastele kolmikvõitu ei saa anda. Nii otsustas ta ikkagi sõita koos Templiga, kes oli juba vahepeal igaks juhuks proovinud ka Joonas Kabelit korvis.

Stardist tormasid ette Marko Haakana / Pekka Kuismanen, neil võtsid tuulde õnnestunud stardi teinud Tempel / Kass, kes teisel ringil tõusid ka liidriteks. Haakana / Kuismanen pidid samal ringil katkestama tehnilistel põhjustel ja teiseks tõusid meistrivõistluste üldliidrid Petri Makkula / Juha Nikkanen. Viis-kuus ringi sõideti sellises järjestuses, siis soomlased ründasi ja saidki mööda ning kihutasid võidukalt lõpuni, sõites uueks rajarekordiks 59,719. Teise koha said vaprat sõitu teinud Tempel / Kass, kes ka parandasid oma kiireimat aega, ja kolmandaks tulid taas soomlased Jussi Juola / Marko Mustaniemi.

Eesti meistrikullad pälvisid Makkula / Nikkanenile. Hõbedased medalid saavad Eero Pärm / Peeter Küüt, kes viimase sõidu lõpetasid alles kuuendatena. Mehed ütlesid peale sõitu, et mootori seadistamisega jäädi hätta ning ka Pärmi segas käevalu. Pronksmedalid võitsid oma debüüthooajal Alvar Lepson / Silver Kuusk, vaid punktise eduga Tempel / Kassi ees. Lepson / Kuus lõpetasid viimase etapi viiendana.

Rookie 600 klassis oli vaja teha kaks võistlusstart, sest soomlane Sakari Pietilä kukkus teisel ringil esimeses stardis ja sõit peatati. Kuigi Pietilä kordusstarti ei läinud võitis ta ikkagi Eesti meistritiitli. Võistluse esikolmik oli aga väga rahvusvaheline. Kõige kiirem oli Kristjan Sepa, leedulase Tomas Sokolovase ja soomlase Petri Virtaneni ees. Neljandana lõpetanud Kristjan Beljaev võitis hooajaarvestuses hõbemedali.

„Girl Power“ ehk Maarja Noorak lõpetas sõidu viiendana, rohkemat ei võimaldanud kehva start. Kuid see koht andis piisavad punktid, et meistrivõistluste kolmas koht saavutada.

Rookie 1000 klass oli soomlaste pidu, sest poodiumikohad kuulusid neile järjestuses Markus Virtanen, Jyrki Salmi ja Jarmo Ylijoki. Meie meestest oli kiireim Meelis Kiiler neljanda kohaga. Meistrivõistluste arvestuses kuld Visrtanenile, hõbe Ylijokile ja pronks Tarmo Kivile.

125 klassis võidutses kindlalt Siim-Sander Rooba, soomlaste Jussi Huuskoneni ja Samuli Sahala ees. Ka meistrikuld kuulub Roobale, hõbemedal Inderk Lehtsaarele ning pronks lätlasele Garijs Rozkalnsile.