Endise Ferrari ja Benettoni piloodi 15-aastane poeg Giuliano Alesi võitis käesoleva hooaja Prantsuse F4 sarja esimesel nädalavahetusel kaks esikohta, kuid noormees on pääsenud suurest meediatähelepanust. Samal ajal on Alesi arvates 16-aastase Micki ümber puhkenud tõeline "meediatsirkus".

Alesi on kindel, et kui Michael ei taastuks hetkel raskest ajutraumast ning saaks poja käekäigule kaasa aidata, poleks ta taolist meediapaljastust lubanud.

"Antud juhul ei ole tegemist kadedusega, minu jaoks on Mick nagu laps. Ma mõistan, et suur tähelepanu on tingitud ka erilisest olukorrast, milles Michael viibib. Ma arvan, et ta (Michael) ei oleks sellist meediatähelepanu lubanud," sõnas Alesi väljaandele FormulaPassion.It.

Küsimusele, miks ta pani oma poja sõitma hoopis Prantsuse F4 sarja, vastas Alesi: "Seetõttu, et seal ei ole meeskondi. Kõigi sõitjate masinad on sarnased ning see sari on tootnud Sebastien Bourdaisi, Romain Grosjeani ja Jean-Eric Vergne. Seega pole seal mingeid vabandusi - kõik sõltub sõitjast, mitte meeskonnast."