“Ma tõesti loodan, et me suudame pakkuda ameeriklastele väikest lohutust või vähemalt vaheldust nende katastroofile,” seletas Schumacher. “Me tahame anda neile julguse süsti, et nad saaksid nendest rasketest aegadest üle. Ma arvan, et ma võin rääkida kõikide pilootide eest, et me avaldame oma sügavaimat kaastunnet hukkunute omastele ja Ameerika rahvale.”

Schumacher seletas ka vastuolulisi ütluseid Monzas. “Monza nädalavahetus oli minu jaoks väga raske. USA juhtumi tõttu tulin ma kohale väga kurvana ning asi läks veelgi hullemaks peale neljapäevast pressikonverentsi, kui ma ei saanud neid pilte oma peast välja. Mul oli pikk vestlus Jean Todtiga, kes pakkus mulle välja variandi, mitte sõita.”

“Aga see oli meie kodurada ja ma tundsin, et pean sõitma. Nädalavahetuse ajal läks asi veelgi hullemaks, kui Jos Verstappen, Heidfeld ja Räikönen välja kihutasid ning tagatipuks ka Häkkinen laupäeval seinas käis. Kõik see tegi õhkkonna veelgi raskemaks.”

“Lisaks oli meil meeles eelmise aasta Monza etapi traagilised sündmused ja seetõttu otsustasid piloodid mitte mööduda üksteisest esimeses šikaanis. Paraku keelasid mitmete tiimide pealikud pilootidel sellele kokkuleppele alla kirjutamast ning sõit algas nagu tavaliselt.”

“Kõik peale ühe olid sellega nõus ja ma arvan, et see oleks olnud õige tegu. On täiesti vale, et tiimipealikud saavad kasutada oma mõjuvõimu ning panna piloote nende vaba tahte vastu toimetama. Ma ei saa sellest siiamaani aru.”.