Raske ja tihe hooaeg on kurnanud piloote ja meeskondi. Euroopa GP ja Prantsusmaa GP vahe oli vaid üks nädal ning seetõttu on 12. ja 13. osavõistluse vahel kolm nädalat. Suvepuhkuseks nimetatud ajal on keelatud ka igasugused testitööd, et meeskonnad ja piloodid saaksid oma peredega puhata.

Michael Schumacher, kes võib juba Ungari GP-l kindlustada endale neljanda maailmameistritiitli, puhkab oma naise ja kahe lapsega. “Mingeid testisõite pole lubatud, seega saab lihtsalt pausi teha ja puhata,” märkis Michael. “Tahan väga olla oma perekonnaga. Vähemalt mõned päevad saab seda nautida. Meil pole mingeid kindlaid plaane, tore on lihtsalt koos olla. See tähendab, et saabun Ungarisse värskena ja olen valmis võidukaks etapiks.”

Ferrari piloot ei pea tingimata võitma Ungaris. Et tulla meistriks, on vaja edestada peakonkurent David Coulthardi vaid kolme punktiga. Sellisel juhul kordaks Michael Nigel Manselli 1992. aasta kõigi aegade saavutust, tulla neli etappi enne hooaja lõppu meistriks. Kindlasti ei meeldi selline stsenaarium pealtvaatajatele, kuna palju põnevam on tunda pinget aasta viimase etapi finišini.