Jaguar Racing sõlmis testisõitja lepingu Tomas Scheckteriga eelmise aasta sügisel, kuid noormees lükati kõrvale, kui meeskonda tuli Pedro de la Rosa, kes oma kogemuste poolest saab anda tiimile oluliselt paremat infot auto käitumise kohta.

Jody Scheckter on nõus, et de la Rosa on hetkel Jaguarile palju väärtuslikum, kuid on pettunud, et ei valinud teist meeskonda oma pojale.

“Kui Tomas kirjutas Jaguari lepingule alla, siis oli see põhimõtteliselt ikkagi Buttoni eelne ajajärk, kus ainus võimalus F1-e pääsemiseks oli alustada testipiloodina. Tomasel oli sel hetkel mitu head võimalust, kuid Fordil oli tema peale optsioon ja ta kasutas seda.”

Jody sõnul tundub talle, et Jaguar ei kavatsegi Tomast kasutada. “Ma ei ole näinud ühtegi asja, mis viitaks sellele, et poiss pääseks autosse.”

Scheckter teatas möödunud nädalal, et kavatseb oma poja manageri ameti maha panna ning selle kellelegi teisele üle anda. “On aeg, et keegi teine on tema manageriks, kuna keegi ei usu mind, kui ma ütlen, et ta on väga hea, sest nad arvavad, et ma ütlen seda olles tema isa.”

Barcelona testidel Jaanuari lõpus oli Tomas stabiilselt kaks sekundit aeglasem, kui Luciano Burti. Võrdluseks võib tuua Kimi Räikköneni, kes oma esimesel testipäeval oli 2.5 sekundit aeglasem samalaadse autoga sõitvast Pedro Diniz´t, kuid oma teisel testipäeval detsembri alguses oli Räikkönen 16 sõitja hulgast 7-ndal kohal ning kaotas kogenenumale Heidfeldile vaid pool sekundit. Samal testil edestas ta Burtit pea kahe sekundiga.