Võistluspäev algab laupäeval kell 11, kui stardivad külgvankritega mootorrattad, quadracerid ja ATVd. Rada on orienteeruvalt viis kuni kaheksa kilomeetrit pikk ning võistlus kestab tund aega.

Päeva teine start on kell 13.30, kui korraga lastakse rajale seitsme erineva masinaklassi mootorrattad. Stardis on võistlejad alates seitsmendast-kaheksandast eluaastast kuni üle 50aastaste veteranideni. Võistlejad on rajal kaks tundi ning ringi pikkuseks on 10 kilomeetrit.

Võistlusele on registreerunud ja stardib number 1 all neljakordne maailmameister autorallis Tommi Mäkinen, kes võistleb masinaklassis harrastajad üle 35 eluaasta ja 250 cc klassis KTM mootorrattaga. Starti on tulemas maailmameistrivõistlustel enduros kuuenda koha saanud Mikko Pihlajavesi, absoluutarvestuse esikoha eest läheb võitlema Edik Kuusk.

Registreerunud on ka esimene naisvõistleja. Kokku on registreerunud hetkel üle 150 võistleja, kuid loodame, et see arv tõuseb soolomootorrataste arvestuses 250ni.

Neljandat aastat ja kaks korda aastas toimuva Off Roadi esimene võistlus toimus 18. oktoobril 1998, kuhu ilma eelneva reklaamida tuli võistlema ligi 70 sõitjat. Võistlus oli mõeldud treeninguks sõitjatele, kes soovisid osaleda rahvusvahelisel suurvõistlusel Gotland Grand National.