MX1 klassis oli ajasõitudes kiireim mees Gert Krestinov (KTM) ja ka esimeses sõidus haaras KTM Silver Action meeskonnas maailmameistrivõistlustel kihutav Krestinov liidrikoha.

Ainuke mees, kes suutis tema tempos püsida oli Juss Laansoo (Honda). Siiski venis sõidu lõppedes vahe 54 sekundi peale.

Kolmandana tuli üle lõpujoone külaline USA-st, Chad Johnson (Kawasaki), kes ka eelmisel aastal Sakus rajal oli.

Teises stardis oli esimese kahe osas sama stsenaarium, ainuke, kes Krestinovi tempoga suutis kaasa minna oli Laansoo, vahe püsis kahe-kolme sekundilisena, kuni Laansoo sõidu keskosas järjekordselt ringilt üksi naases.

Krestinov oli mootoriprobleemide tõttu aega kaotanud ja jätkas neljandal kohal, Lauri Lehtla (Suzuki) ja Toomas Triisa (Honda) järel. See kolmik vahetas enne sõidu lõppu kohad ja Krestinov suutis vahepeal tõrkunud rattaga ennast teisele kohale sõita, Triisa möödus Lehtlast ja lõpetas kolmandana.

Etapi kokkuvõttes sai võidu Laansoo Krestinovi ja Lehtla ees.

MX2 klassis asus esimest sõitu juhtima Rannar Uusna (KTM), kuid kahjuks kukkus Uusna kuuendal ringil ja langes seitsmendale kohale, liidriks tõusis lätlane Toms Macuks.

Vahepeal teisele kohale kerkinud ameeriklane Kyle Regal (Suzuki) kukkus samuti ja lõpetas viiendal kohal, Martin Leoki (Kawasaki) järel.

Teine ja kolmas koht kuulusid Kristjan ja Priit Rätsepale (Kawasaki), Uusna lõpetas kuuendana.

Teises sõidus suutsid eestlased siiski kaks kõrgemat kohta endale saada kui Uusna sõiduvõidu sai ja Kristjan Rätsep teisena lõpetas, avasõidu võitja Macuks oli kolmas, Kyle Regal neljas.

Etapi kokkuvõttes läks võit Macuksile Kristjan Rätsepa ja Rannar Uusna ees.

Tridens Eesti meistrivõistlused motokrossis jätkuvad homme Saku-Männiku krossirajal, kui võistlustulle asuvad quad'id ja külgvankrid.

Mõlemas klassis on oodata põnevat heitlust, neile lisaks toimub peale esimeste startide ringi soolotsiklite mees-mehe vastu sõit, kus rajale lähevad kaheksa kutsega sõitjat, kelle nimesid maksab otsida avapäeva parimate hulgast.

Võistlusstartide algus on kell 13.00.