Mercedese piloodid põrkasid kokku pärast kolmandat kurvi sirgel. Rosberg takistas Hamiltoni möödasõitu, viimane keeras ratastega murule ning põrkas auto üle kontrolli kaotades vastu kolleegi. Mõlemad lõpetasid teisel pool rada asuval liivaväljal ja katkestasid. Barcelona ringrajal võttis karjääri esimese võidu 18-aastane Max Verstappen, kes alles äsja Toro Rossost Red Bulli edutati.

"Start oli hea. Olin oma liigutuse üle esimeses kurvis väga õnnelik ning tundus, et võit on minu kätes. Kolmandast kurvist välja tulles teavitati mind, et mul jääb mootorivõimsusest puudu, mis tulenes sellest, et mul oli vale programm sees, sest ma nägin Lewist lähenemas," rääkis Rosberg.

"Panin ukse kinni nii kiiresti, kui sain. Keerasin selge ja tugeva liigutusega sissepoole, et ta saaks aru, et seal pole ruumi. Olin väga üllatunud, et ta sinna ennast surus. Siis oligi kõik. Järgmisel hetkel olime juba liiva sees."

"Tahtsin Lewisele mõista anda, et mul on raja sisemine pool kaetud, mis on võidusõitja jaoks tavaline asi teha. Nii tehaksegi. Sa blokeerid sisemise ukse ja tagad selle, et keegi läbi ei pääse."

Hamilton leidis, et ta oli kolmandast kurvist väljudes Rosbergist selgelt kiirem ning pidanuks tiimikaaslasest mööda pääsema.

"Olin kogu kolmandat kurvi võttes palju kiirem kui Nico. Tuli välja, et tal oli peal vale mootoriprogramm, mistõttu oli mul selge kiiruse eelis. Seal, kuhu ta oma auto positsioneeris, jäi mulle auto jagu paremale poole ruumi ning ma pidin kiirelt otsustama, kas minna mööda vasakult, kus oli väike ava, või paremalt," kirjeldas Hamilton.

"Alati valitakse ju sisemine pool, seal oli ka rohkem ruumi ja ma valisin selle. Mul oli veel esitiib ja ratas valge joonega kohakuti, kuid see kadus päris kiiresti. Üritasin kokkupõrget murule sõites vältida, aga see kõik juhtus liiga kiiresti."