Paljude sõitjate lemmikute hulka kuuluv Rootsi ralli nõuab erioskusi ja pakub erivõimalusi — mujal ei ole võimalik täiskiirusel kurve läbides autole lumevallidelt tuge saada.

Ainus mitteskandinaavlane, kes 53-aastase ajaloo vältel selle ralli on võitnud, on Sebastien Loeb (2004).


Kronos Citroen

Loeb loodab, et tuleb tõsine võitlus tema ja Grönholmi vahel. Vaatamata oma 2004. aasta võidule peab Loeb Rootsis favoriidiks siiski soomlast ja näeb end pigem väljakutsuja rollis.

Kronose meeskond ei ole Rootsi rallil kunagi varem osalenud, kuid tiimi bossi, Marc van Daleni arvates ei ole see probleemiks — neil on kasutada Citroeni meeskonna teadmised.

BP Ford

Marcus Grönholmi sõnul ei ole tema jaoks paremat sünnipäevakinki, kui kõrgeimal poodiumiastmel võidušampust juua. Samas ei ole ta mingil juhul oma võidus ette kindel — Fordi tiimil on veel enne starti palju tööd vaja ära teha, et kõik sujuks.

Mikko Hirvoneni eesmärgiks on finišeerimine poodiumikohal.

Subaru

Eelmise aasta võitja, Petter Solberg, kavatseb oma võitu sel aastal korrata. Ka meeskonna boss, David Lapworth, on kinnitanud, et norralase eesmärgiks Rootsis on rallivõit.

Pirelli on Rootsi ralliks valmistanud ette uued rehvid, mis peaksid Subaru konkurentsivõimet parandama.

Chris Atkinsonilt, kellel lume ja jääga kokkpuuteid on minimaalselt, oodatakse parimal juhul tõusmist kuue hulka.

OMV Peugeot

Manfred Stohl, kes lõpetas Monte Carlos neljandana, on positiivselt meelestatud ka Rootsi ralli suhtes.

Henning Solberg (katkestas Monte Carlos) on kindel, et ei korda aasta eesimesel rallil tehtud vigu. Sõit talvetingimustes on tuttav, Rootsi teed selged ja motivatsioon kõrgele kohale tõusta on tugev.

Stobart Ford

Matthew Wilson on öelnud, et erinevalt Monte Carlo rallist on tal Rootsis sõitmise kohta vähemalt mõningane ettekujutus olemas — ta on osalenud kolmel talverallil Soomes. Wilsoni punktidele jõudmine oleks aga ilmselt väga suur ime.

Teise auto roolis osalev Kosti Katajamägi kuulub aga nende meeste hulka, kellelt võib rootsis punktikohta siiski oodata.

Red Bull Škoda

Meeskonna boss, Armin Schwarz on öelnud, et Rootsis on eesmärgiks Aigneri ja teist Škodat rooliva DTM sarja tähe Ekströmi punktikohtadel lõpetamine.


JWRC

Võitjaks ennustatakse Anderssoni, Wilksi või Aavat. Sordo ja Meeke Rootsis starti ei tule. Uustulnukatest osalevad JWRC-s Jaan Mölder, Patrick Sandell, Michal Kosciuszko, josef Beres, Andrea Cortinovis ja Filippo Bordignon.


Lisaks:

Lisaks ei tohi WRC arvestuses kaasategijaist unustada ka Daniel Sordot, Gigi Gallit, Janne Tuohinot, Thomas Radströmi, Jan Kopeckyt ja Kristian Sohlbergi. Kaasa lööb ka 1979. aasta Rootsi ralli võitnud Stiq Blomqvist.

Delfi Autolehe Rootsi ralli ennustus:

1. Solberg

2. Loeb

3. Grönholm

4. Ekström

5. Stohl

6. Atkinson

Mölder: 8. koht

Aava: 2. koht