Päeva avastardis tulid rajale 21
Rookie 6oo
masinaklassi sõitjat.

Kohe oli ka väga positiivne üllatus, sest esimese stardikoha võttis sisse ainus naisvõistleja Maarja Noorak (pildil), ükski kahekümnest meeskonkurendist ei suutnud olla kvalifikatsioonis temast kiirem. Maarja ise arvas enne võitlust, et tervet sõitu ta siiski meestega võidu sõita ei suuda, seega on paratamatu paari koha loovutamine.

Start kahjuks Maarjal ebaõnnestus ja ta langes kohe võistlejaterivi keskele. Hilisemates kommentaarides ei olnud Maarja rahul stardiprotseduuridega ja see põhjustaski tal mõningad viperused.

Sellele vaatamata tegi ta kiiret sõitu ja tõusis peagi seitsmendale kohale ja hoidis seda sõidu lõpuni.

Esikoha eest võitlesid kaks lätlast ja soomlane. Lõpuks suutis kindla võidu võtta noor lätlane Renars Lucavs, kellele järgnes lõpuringidel teiseks tõusnud soomlane Sakari Pietilä ja alguses sõitu juhtinud Läti esindaja Vjaceslavs Kanajevs.

Parima eestlasena lõpetas kuuendana Kristjan Beljaev.

Rookie 1000 klassi 23 võistlejat ootas ees 20 ringiline sõit. Kvalifikatsiooni järgi hõivasid kaks paremat stardikohta soomlased, kuid meie mehed ei lasknud ennast sellest heidutada.

Kohe võistluse alguses võttis liidrikoha sisse Tarmo Kivi ning tema tuulde asus Margus Must, mõlemad Rookie Team sõitjad. Mehed näitasid ees kiireid aegu ja ükski konkurent neid reaalselt ei ohustanud ja sellises järjestuses jõuti ka finišisse.

Kolmandaks tõusis viimaste ringidega soomlane Markus Virtanen, kes muidu püsis pikalt viiendal kohal.

125masinaklassis võttis kindla võidu Bike World Team 39 esindaja Eero Madisson. Teisele kohale pidasid tihedat heitlust lätlane Garijs Rozkalns ja Siim-Sander Rooba. Tõrkuva mootori tõttu pidi Siim-Sander lõpuks alla vanduma.

Kahjuks pidi üsna varakult tehniliste probleemide tõttu kõrvale jääma Kristjan Sepa, kes kvalifikatsioonis oli näidanud teist aega.

Autasustamisel said poisid kätte ka vahuveinipudelid ja nende tühjendamine kaasvõitleja riiete ja kraede vahele pakkus neile äraütlemata suur lusti. Eks sedagi asja tuleb tuleviku tarbeks õppida.  Päeva edenedes tuli ka päike välja ning ilm muutus sõitjaid soosivamaks.

Martin võttis sõidus kindlalt oma ja mitte keegi ei saanud talle kordagi ohtlikuks ning hooaja esimene võit oligi taskus. Üle lõpujoone tuli mees ainult tagarattal sõites.

Teisele kohale aga toimus pinev võistlus soomlase Markus Neuvoneni ja Juris Zalansi vahel. Lätlane hoidis soomlast sõidulõpuosas kogu aeg pinges ning viimasel ringil tegi möödasõidu ja tõusis teiseks. Kui kohe alguses langes Eno Juul seitsmendaks, siis sõidu käigus suutis ta oma positsiooni parandada ning lõpetas viiendana, edestades oma konkurente Reget Roometit ja Madis Vanaseljat.

Stardist tuhises kohe ette Hanno Velt ning pani tugeva tempo peale. Hea stardi said ka Janis Pahk ning Neija ja Söderström. Pahk suutis kätte võidelda teise positsiooni ning asus Velti jälitama. Neija vajus võistlejate rivis taha poole. Kiiret tõusu tegid Kalev Teesalu ja Karl Pärtelpoeg. Päts demonstreeris mitmel korral oma head ratta valitsemisoskust ning möödus konkurentidest ja tõusis kolmandaks. Võistluse üsna varajases faasis pidi kõrvale astuma tehnilistel põhjustel Risto Klausen.

Sõidu edenedes libises Velt teistel eest ära ja oli selge, et selles võistluses temale vastast pole. Kuigi rajarekordist jäi kolm kümnendikku puudu, siis mees ise oli väga rahul ja ütles, et see oli väga hea baasiladumine järgmisteks võistlusteks. Mehel on plaanis ka üle sõita senine rajarekord 55,3 sekundit, sihiks on võetud koguni 54,9. Kui suvisel võitlusel on hea ilm, siis Hanno läheb kindlasti seda aega ründama.

Janis Pahk suutis vahet konkurentidega hoida ja kindel teine koht kuulus talle. Ka sõitis ta välja väga kiire ringiaja — 55,7 sekundit. Sellest mehest on oodata veel mõndagi, rohkem sõidupraktikat ja kogemusi ning Veldiga võiks sõita rattas-rattas. Kolmandale kohale läks viimastel ringidel veel väga tõsiseks heitluseks Pärtelpoja ja Teesalu vahel. Teesalu läks mööda, Pärtelpoeg tuli uuesti kõrvale, kuid siis võttis Teesalu ikkagi oma ja tasuks kolmas koht. Karl kurtis pärast sõitu, et viimastel ringidel tagumine kumm ei pidanud enam nii hästi ja seetõttu tuli ka koht loovutada. Kuid esimesed tuleristsed uuele tsiklile ja mehele Superbike klassis olid igati edukad.

Külgkorvide klassis jäi konkurents hõredamaks kui algselt oodatud — kohal ei tulnud Soome võistlejaid ning ka kvalifikatsioonis selgelt kiiremat aega näidanud Tarmo Tempel ja Priit Kass pidid tehnilistel põhjustel võistlusest loobuma. Eero Pärmi ja Peeter Küüdi jaoks pea olematus konkurentsis tuli kindel esikoht.

Kurvaks teeb asjaolu, et mehed ei suutnud endas leida piisavat motivatsiooni ja üritada ka mõnda kiiremat ringi teha, et panna proovile nii enda kui tsikli võimed. Endajaoks keskpäraseid ringiaegu sõites ei tagata arengut, mis võimaldaks järgmistel võistlustel Tempel / Kassi ja soomlastega edukalt võistelda. Rõõmu valmistasid stabiilse sõiduga oma esimesel võitlusel osalenud Alvar Lepson ja Silver Kuusk, tasuks teine koht. Kolmandale kohale pidasid lahingu Tiit Aruvee koos Avo Fomitseviga ning Mart Müür koos Ats Kuuseojaga. Rajal vahetati korduvalt kohti, kuid lõpuks jäid peale Aruvee / Fomitsev.

Eesti MV II etapp toimub 24.-25. mail Soomes Jurvas.