Vormel Baltic sarja kvalifikatsiooni võitis leedulane Ramunas Capkauskas Erko Vallbaumi ja Teppo Suvanto ees, teatab Eesti Autospordi Liit.

Esimeses sõidus sai väga hea stardi kolmandalt positsioonilt alustanud soomlane Teppo Suvanto, kes asus ka võistlust juhtima, tema kannul Capkauskas ja Vallbaum.

Juba avaringilt siirdus tehniliste probleemide tõttu boksi Kristo Ebras. Sõit kulges üsna tasavägiselt, kuni eelviimasel ringil ründas leedulane otsustavalt soomlase positsiooni ja pääses mööda.

Sõidu võit seega Ramunas Capkauskasele, teine Teppo Suvanto, kolmas Erko Vallbaum ja neljas Egidijus Gutaravicius. Teiseks sõiduks pöörati esineliku kohad tagurpidi, esikohalt startis seega Gutaravicius.

Leedulane suretas stardis vormeli välja ja sõitu asus juhtima väga hea lähte saanud Erko Vallbaum. Vallbaumi seljataga pidasid esikolmiku kohtade pärast võitlust tänavuseks hooajaks uue Dallara vormeli soetanud Raivo Tamm, leedulane Capkauskas, soomlane Suvanto ja Kristo Ebras.

Eestlased parandasid kitsal rajal mitmeid kordi oma kohti ja nii kuulusidki teises sõidus poodiumikohad eestlastele: esimene Vallbaum, teine Tamm ja kolmas Ebras. Etapi kokkuvõttes oli paremusjärjestus Vallbaum, Capkauskas ja Suvanto.

Kõige kirjum oli Baltic GT stardirivi. Esimeselt stardikohalt startis Radicalil leedulane Andzejs Dzivkevic, tema järel soomalne Kalle Sarlin Ford Escortil baseerval siluettautol ja kolmandana Rain Pilve Renault Megane Trophy´l.

Juba avaring kujunes üsna sündmuterohkeks: Tõnu Soomer üritas oma BMW M3-l ühes kurvis otsustavalt kohta parandada, aga ei mahtunud ära ja rammis Kalle Sarlini võistlusautot ning mõlemad lendasid rajalt välja, mõni ring hiljem oli sunnitud katkestama ka Soomeri meeskonnakaaslane Erki Piirsalu.

Sõidu võit leedulasele Dzivkevicile, teine soomalne Jorma Vanhanen Porsche 911-l ja kolmas leedulase Mindaugas Dainauskasega põneva duelli pidanud Rain Pilve. Teist sõitu juhtis algul hea stardi saanud Rain Pilve, kuid peagi olid konkurendid tal kannul ja mõne ringi möödudes pääsesid kaks autot ka mööda. Esikoht läks Andzejs Dzivkevicile, teine Jorma Vanhanen ja kolmas Rain Pilve — samasugune oli paremusjärjestus ka etapi kokkuvõttes.

Koos startisid klassid B1600, Uus Maa Super 1600, B2000 ja Super 2000, viimases oli küll rajal ainult üks võistlusauto.

Klassis B-2000 tegi oma esimese võistlusstardi Raimo Kulli, kelle VW Golf GTI valmis vahetult enne võitlust, auto oli kahjuks liiga värske ja võistlus kujunes pigem testimiseks.

Sõitu asus juhtima kodurajal võistelnud Janis Horeliks (Honda Integra), tema kannul Super 2000 klassi Ford Focusel Janis Ankravs ja eestlane Margus Pihlak (Alfa Romeo 156), mõne ringi möödudes tekkisid Ankravsi autol probleemid ja ta langes mitu kohta tahapoole.

B2000 arvestus võitiski sõidu Horeliks, mõni ring enne lõppu möödus Pihlakust lätlane Juris Sprude ja võttis teise koha, Pihlak seega kolmas.

Uus Maa Super 1600 klassis oli Andreas Hall (VW Golf III) neljas.

Edukaks kujunes eestlastele nimetatud klasside teine start, B2000 arvestuses sõitis ennast teiseks Margus Pihlak, samale kohale jõudis klassis Uus Maa Super 1600 noor Mikk Maaten (VW Golf), etapi kokkuvõttes olid nii Pihlak kui ka Maaten kolmandad.

Balti ja Eesti meistrivõistlused jätkuvad 10-11 juuni Pärnu ringrajal.