89-aastane Ecclestone sattus sel nädalal sõnasõtta nii kuuekordse maailmameistri Lewis Hamiltoni kui ka praeguste vormel 1 juhtidega.

"Tumedanahalised on tihti rassistlikumad kui valged," rääkis Ecclestone nädala keskel CNN-ile.

Nüüd selgitas vanahärra oma vaateid pikemalt.

"Ma ei ole mustade vastu. Absoluutselt mitte. Vastupidi, olen alati nende poolt olnud. Lewis Hamiltoni isa Anthony tahtis minuga äri teha. Ta valmistas häid sõudemasinaid. Kui ma oleks mustade vastane, poleks ma isegi mõelnud temaga koostöö tegemisest. Kui projekt tundub õige, lähen ma sellega kaasa," sõnas Ecclestone.

"Aastate jooksul olen kohanud palju valgeid inimesi, kes pole mulle meeldinud, aga ühtegi ebameeldivat musta inimest pole ma näinud. Kunagi sattusin kolme musta röövli kätte, mind viidi haiglasse. Isegi pärast seda juhtumit pole mul mustade vastu midagi. Ma ei vaata Lewist musta või kellegi muuna. Ta on alati minu jaoks Lewis olnud," lisas ta.

Ecclestone'i sõnul ei peaks inimesed nii palju nahavärvi peale mõtlema.

"Kui musta või valget inimest ei võeta tööle, tuleb küsida: "Miks?" Kas see oli nahavärvi pärast või ei sobinud nad sellesse ametisse? See ongi kogu minu jutu mõte."

Kuigi Ecclestone pole enam vormel 1 sarjaga ametlikult seotud, loodab ta, et etappide ajal pole boksiala tema jaoks hiljutiste sõnavõttude tõttu sulgenud. Väidetavalt kaalub praegune omanike grupp Liberty Eccelestone'il keelata vormel 1 etappe külastada.

"Võidusõitude külastamise keeld? Ma ei soovita seda neil teha. Kui nad seda Venemaal prooviksid, leiaksin ilmselt võimaluse ikkagi igale poole pääseda," viitas Ecclestone oma sõprusele Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.