"See oli hirmus avarii. Mul vedas ja mul on hea meel, et ma siin olen. Eriti tänulik pean olema FIA-le - ilmselt tänapäeva turvameetmetele ma elus olengi," ütles Alonso ajakirjanikele.

"Me kaotasime jõuallika ja auto, sest see sai liiga palju kannatada, aga ma olen üliõnnelik, et ma teiega rääkida saan."

Kohtunikud võtsid Alonso ja Gutierrezi juhtunu pärast uurimise alla, kuid hispaanlase sõnul ei saa selles kedagi süüdistada.


"Me sõitsime võidu. Üritasin tal tuules püsida nii kaua kui võimalik ning liigutasin end alles viimasel hetkel. See on raske, sa näed ainult tagatiiba ega oma kogu raja ulatuses ülevaadet. Sama käib tema kohta - ta üritab oma kohta kaitsta ega näe, mida teine mees teeb. Oleme mõlemad õnnelikud," ütles Alonso.

Kahekordne maailmameister ütles, et õhulennu ajal mõtles ta oma perekonnast. "Ma lendasin nii, et nägin kord taevast, kord maad, siis jälle taevast ja jälle maad. Sa tahad seda peatada, aga ei suuda. Auto käib muudkui ringi ja ringi. See oli hirmus, kuid kui auto lõpuks seisma jäi, oli mul veidi ruumi, et välja astuda ning ma ütlesin: "Ma tulen parem kiiresti välja, sest mu ema vaatab mind kodust."

Gutierrez lisas: "Suur kergendus oli näha, et temaga on kõik korras. See oli hirmutav hetk ning tema autot sellisena näha polnud just kõige meeldivam. Olime mõlemad pisut šokeeritud. Rääkisime omavahel natuke, kuid enamjaolt heas toonis."