Pikametsa karjääris korraldatud Rakvere talikross, mis ühtlasi oli Eesti meistrivõistluste avaetapiks masinaklassidele 50, 65, 85, 125 ja 500 kuupsentimeetrit ning Eesti karikavõistluste arvestusse minev jõuproov hobiklassi ja külgvankritega mootorratastele, avas krossisõitjate pikisilmi oodatud talihooaja, kirjutab Virumaa Teataja.

Jaanuari algusse plaanitud võidusõitu oli ilmastikuolude tõttu aina edasi lükatud, laupäevane rohkem kui kümne külmakraadiga võistlusilm seevastu sai katsumuseks nii ratturitele kui ka publikule, mille moodustas tuhatkond inimest. Seda enam, et võistluste algus viibis terve tunni meditsiiniteenistuse tõttu, kes väidetavalt ei saanud külma tõttu oma sõiduriista käima.

“Rada oli super,” kiitis aga pärast võistlust 85 kuupsentimeetriste masinaklassis mõlema võistlussõidu kindlalt võitnud Väike-Maarja tsiklipoiss Indrek Mägi, kes varem pole talihooajal sõitnud.

Nii esimeses kui teises sõidus võttis läinud hooajal Eesti meistriks ja karikavõitjaks tulnud Mägi liidripositsiooni kohe algul kindlalt enda kätte ega lasknud jälitajaid — Saku poissi Rannar Uusnat ega Soomes elavat Harri Kullast lähemale kui paar-kolmkümmend meetrit. Kahe sõidu kokkuvõttes jäigi Mägi järel teiseks Kullas, Uusna oli kolmas.

Indrek Mägi treenerist isa Koit Mägi ütles poja head esinemist kommenteerides, et see on tõsise töö vili. “Treeningtingimused on olnud head, poiss sai neli kuud neljal päeval nädalas suvekummidega sõita nii Hiiumaa, Pärnu, Maardu, Kunda kui ka Pikametsa rajal,” rääkis ta.

125 kuupsentimeetriste masinaklassis sõitis end poodiumikohale teine Lääne-Virumaa nooruke krossisõitja Kristjan Rätsep, kes selles masinaklassis uustulnuk. Kahe sõidu kokkuvõttes sai Rätsep teise koha, võitjaks tuli tema klubikaaslane Jüri Triisa.

65 cc masinaklassis tuli võitjaks Henri Roosiorg, 500 kuupsentimeetriste masinaklassis väljus Toomas Triisa ja Jaanus Kovali duellist kahe stardi kokkuvõttes võitjana Triisa.

Hobiklassis võidutses omatehtud rajal võistluste korraldaja rakverlane Kaido Kase, kes pidi alates teise sõidu esimesest ringist finišini sõitma katkise esikummiga.

Külgvankritega mootorrataste klassis võidutses Rakvere ekipaaž Andro Kuriks-Aivo Tammiksaar, Viru-Nigula paar Gert Gordejev-Erki Noormaa oli kolmas.

Eesti krossisõitjate järelkasv startis 700-meetrisel lasterajal, kuueminutilise sõidu 50 cc tsiklitel lõpetas esimesena Aleksei Vinogradov. Läänevirulane Joel Paap kaotas talle kümme sekundit ja sai teise koha.

Talimotokrossi teine etapp toimub sel nädalavahetusel Räpinas.